Galaxy оплесква нещата – първата GeForce GTX465 е на свобода!

Galaxy оплесква нещата – първата GeForce GTX465 е на свобода!

В раздел: Новини от на 22.05.2010, 3,430 показвания

Около две седмици преди официалния анонс на nVIDIA GeForce GTX465, една от първите бройки на новия младши модел на фамилия Fermi е попаднал в ръцете на обикновен потребител. Участник във форумите на Overclock.net с прозвище “Moratorius” закупува обикновена видеокарта Galaxy GeForce GTX 470, без изобщо да подозира, че ще получи работещ образец на GeForce GTX465.

Първоначално графичната карта е имала проблеми с идентифицирането – при всеки рестарт е била разчитана ту като GeForce GTX460, ту като GeForce GTX470. След някои препятствия с драйверите под Windows, ускорителят най-накрая е бил приведен в режим на нормална работа, а популярната програма за мониторинг на графични карти – GPU-Z, е докладвала продукта като GeForce GTX465 с 1024MB видеопамет. Тъй като префлашването на BIOS-а на новите модели на nVIDIA няма как да даде различни спецификации, се продполага, че в случая става въпрос за образцова GTX465, която погрешка е била пусната на пазара с BIOS на GeForce GTX470.

Всички интересни подробности, снимки и коментари може да намерите във въпросната тема.

За момента отговорът на nVIDIA не е известен. Да се надяваме, че хеликоптерите на Galaxy няма да долетят в двора на въпросния потребител всеки момент, както се изрази един потребитал, писал по темата. :)


Етикети: , , , , , ,Един коментар

  1. 1 hipigore2 // 26.05.2010 в 16:58

    Сигурно са изпуснали 1 Aприл и сега да наваксат :D