NVIDIA обяви новият графичен процесор GeForce GTX 465, осигурявайки достъп до технологията Fermi на по-атрактивна цена

NVIDIA обяви новият графичен процесор GeForce GTX 465, осигурявайки достъп до технологията Fermi на по-атрактивна цена

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 31.05.2010, 4,654 показвания

Най-новите потребителски-ориентирани графични процесори използват „DX11 както трябва”, с поддръжка на Multiple Tessellation Engines, PhysX, 3D Vision и Blu-ray 3D

Днес NVIDIA обяви новото попълнение в продуктовата си линия потребителски-ориентирани графични процесори на базата на архитектурата Fermi – GeForce® GTX 465, осигурявайки по-достъпен ценово високопроизводителен DirectX 11 видеоконтролер. Демонстриран като част от специалното събитие за журналисти NVIDIA 3D Revolution, провело се днес в Тайпе, GeForce GTX 465 вече е достъпен от водещите производители на графични контролери, системни интегратори и OEM партньори на NVIDIA.

Като част от серията графични контролери GTX 400, които са разработени изцяло наново с цел да осигурят впечатляваща производителност при теселация – GTX 465 съдържа 11 пъти повече блокове за теселация спрямо най-близкия си конкурентен продукт. Теселацията позволява на разработчиците на игри да се възползват от възможността на серията графични процесори GeForce GTX 400 да увеличават геометричната сложност на сцените и героите, така че те да могат да осигурят по-реалистична визуална среда по време на игра.

Графичният процесор GTX 465 също така разполага и с поддръжка за технологията NVIDIA 3D Vision – единственото цялостно стереоскопично 3D решение в индустрията, предназначено за новата категория на 3D компютрите. Това дава възможност на геймърите да се наслаждават на по-реалистично изглеждаща стерео 3D графика с добавено усещане за обем на обектите при Full HD 1080p резолюция дори в най-новите игри.

“PC геймърите, които се насочат към GeForce GTX 465 ще получат отличен брой кадри в секунда при преобладаващите към момента DX9 и DX10 игри”, заяви Дрю Хенри, генерален мениджър за графичните процесори GeForce в NVIDIA. “Те също така ще бъдат подготвени за следващото поколение на DirectX 11 игри на бъдещето, защото Fermi използва DX11 както трябва и в момента не съществува друга конкурента архитектура”.

В допълнение към DirectX 11, графичните процесори GeForce GTX 465 поддържат и редица други възможности, които са достъпни само за притежателите на NVIDIA-базирани графични процесори:

  • Високоскоростен 32x anti-aliasing режим, заглаждащ ръбовете за по-добро визуално качество.
  • Поддръжка на Blu-ray 3D с ускорение от графичния процесор, за улеснено възпроизвеждане на 3D филми и поточно 3D видео от интернет.
  • Технологията NVIDIA PhysX® осигурява на геймърите по-динамични и интерактивни виртуални светове.
  • Ново поколение архитектура CUDA™, която е в основата на най-отворената изчислителна платформа в света, с пълна поддръжка за програмни езици и API-та, включително CUDA C/C++, DirectCompute, OpenCL, Java, Python и Fortran за най-широката възможна съвместимост с GPU-ускорени приложения, в това число и Internet Explorer 9, Folding@home и други.

Видеоконтролери на базата на новите графични процесори GeForce GTX 465 започват да се появяват в продажба с ориентировъчна крайна цена от 279 евро от водещи производители на графични контролери, в това число: ASUS, EVGA, Galaxy, MSI, Palit, PNY, Zotac и други.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1100 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.