MSi ще пусне на пазара R5870 Lightning с 2GB видеопамет

MSi ще пусне на пазара R5870 Lightning с 2GB видеопамет

В раздел: Новини от на 3.06.2010, 2,591 показвания

Още през март компанията Micro Star International представи своята нестандартна видеокарта на база ATi Radeon HD 5870, наречена R5870 Lightning. Сега дойде моментът за допълнително напомпване на модела, който вече разполага с 2GB видеопамет и може да се наблюдава от “безопасно разстояние” на изложението Computex 2010 в тайванската столица Тайпе.

Новата видеокарта ще наследи всички топ характеристики на предшественика си – 15-“фазно” захранване (с 13 фази за видеоядрото и 2 фази за паметта), многослойна печатна платка с фирмената нехнология LPL (Lightning Power Layer), високопроводими полимерни кондензатори (Hi-c CAP) и изцяло високоустойчиви дросели (Solid State Choke). Освен това моделът предлага така наречения филм-кондензатор NEC Proadlizer, който предлага висок електричен капацитет и снишава нивото на високочестотния шум – всичко това с цел по-добри резултати след оувърклок. Видеокартата е оборудвана със сензорни точки за измерване на напрежението (V-check points) и позлатени конектори. Охлаждане е поверено на фирмения кулър Twin Frozr II, който има два 80-милиметрови вентилатора и четири топлинни тръби.

За момента от MSi не са обавили работните честоти на графичния ускорител, но най-вероятно 40-нанометровото Cypress ядро ще работи на честота 900MHz, а видеопаметта от тип DDR5 – на честота 4800MHz (QDR). Цени и наличности също не е коментирани.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.