Crucial се завръща на Голямата сцена – разкрива DDR3 оперативна памет с термични сензори

Crucial се завръща на Голямата сцена – разкрива DDR3 оперативна памет с термични сензори

В раздел: Новини от на 3.06.2010, 3,393 показвания

Компанията Lexar Media, която към момента е отговорна за Crucial Technology под шапката на Micron Technology, ще се опита отново да привлече вниманието към продуктовата линия Ballistix. През близкото минало оперативната памет от серия Ballistix беше особено популярна сред оувърклокърите и ентусиастите и най-накрая, да се надяваме, дойде моментът старата слава да се възобнови.

На пазара ще бъде представен двуканален DDR3-комплект с усъвършенствани охлаждащи радиаторчета, които имат по 32 алуминиеви пластинки (2×16), и възможност за диагностика на работната температура в реално време.  Комплектът, който виждате на снимката горе, е с обем 4GB (2x2GB) и ще използва термичен сензор за всеки един от модулите. Така потребителите ще могат да следят работната температура на паметта с помощта на специално разработен инструмент – Ballistix MOD Utility. Работната честота на модулите е 1600MHz при тайминги CL 8-8-8-24 и напрежение 1.65V. Комплектът е съвместим с intel Extreme Memory Profile (XMP) за лесно оптимизиране на честотата и идва с доживотна гаранция.

Питайте кой да е компютърен ентусиасти и той ще ви каже, че отделяната топлина е постоянна грижа

– каза Джеръми Мортенсън, старши продуктов мениджър към Crucial Ballistix. –

Нашата нова оперативна памет от сериа Ballistix предлага два високоефективни инструмента за охлаждане – термосензори за следене на температурата и доработени охладители.

Заинтересованите ще трябва да почакат до началото на юли, като за момента цената на новия комплект не е известна.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.