Xerox демонстрира нови технологии за висококачествен печат при висока скорост

Xerox демонстрира нови технологии за висококачествен печат при висока скорост

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.06.2010, 3,142 показвания

Пет нови технологии повишават скоростта, надеждността и ненадминатото качество на новите цветни системи Xerox Color 800 и 1000. Товa са машини, представени за първи път на изложението IPEX 2010 в Бирмингам в периода 18-25 май тази година.

В свят, в който високата резолюция вече е стандарт, учените в Корпорация Xerox и Fuji Xerox разработиха технология, която да поддържа изключително качество при дигитален печат със скорост от 80 до 100 страници в минута.

Пет нововъведения разграничават новите дигитални системи от всичко, което някога е правено, отговаряйки на изискванията на доставчиците на печатни услуги за възпроизвеждане на по-живо и по-качествено изображение и бързо изпълнение на сложни задачи.

„При подобна скорост на придвижване на хартията съществуват безброй инженерни предизвикателства”, каза Дейвид Мюлер, главен инженер на новите преси Xerox Color 800/1000. „Технологиите, които разработихме, особено новия фюзер и прозрачния тонер, променят начина, по който тези машини функционират.”

Новите технологии включват:

  • Прозрачен ЕА тонер – Това прозрачно сухо мастило е нова формула на Xerox за ЕА (емулсионно-агрегиран) тонер с ниска температура на изпичане. Разработен съвместно от учени от Fuji Xerox и от Изследователския Център на Xerox в Канада, той не налага използване на фюзерни масла и придава на изображението гладко и лъскаво покритие, както при парцелното лакиране в офсетовия печат. Чистият тонер добавя визуално разнообразие. Третираните изображения изпъкват в страницата и клиентите могат да ги използват за привличане на вниманието върху заглавия, текстове, снимки или лога, както и да произвеждат множество артистични дигитални ефекти, включително водни знаци.
  • Фоторецептор с удължен живот – Пресите са снабдени с нов тип фоторецептор със защитно покритие, което издържа два пъти по-дълго от досега използваните. Периодът на замяна е по-дълъг и това рефлектира както върху по-късите сервизни престои, така и върху по-високата обща производителност н системата.
  • Нов алгоритъм за разпределение на изображенията върху трансферната лента (Intermediate Belt Transfer) – Тази технология повишава производителността на системата при задания със смесен размер на медията, като отчита наличието на пети цвят – clear toner.
  • Нова фазерна система Поради новия нискотемпературен тонер, който не налага употребата на фазерно масло за смазване на изпичащата система, е разработен нов фюзер. Загряващата ролка е заменена с високотехнологична лента, която се загрява до 170 градуса и предава топлинната енергия върху медията на по-голяма площ.  Издръжливостта е увеличена два пъти, като се запазва отличното качество на изпичане за по-голям брой отпечатъци.
  • Охлаждане на отпечатъка с лентова контактна система (Inline Belt Cooling) – Високата скорост на печат не позволява на хартията да изстине до нормална температура  за времето на преминаване през изходните устройства на XC800/1000. Охлаждането е решено като хартията при преминаването си контактува по цялата си повърхност с въртящи се охлаждащи ленти, които отнемат излишната топлина. По-нататък те се охлаждат допълнително от топлообменници с вентилатори.

„Тези нови дигитални преси са ярък пример за това, до което водят изобретателността и нововъведенията в Xerox,” каза Софи Вандебрук, главен мениджър технологии и президент на Xerox Innovation Group. „Нашите екипи от инженери и изследователи в САЩ и Канада, заедно с нашия партньор Fuji Xerox в Япония, изобретиха тази нова революционна технология, която отваря множество възможности за доходен бизнес за клиентите ни.”

За Xerox

Xerox е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. Xerox предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 партньори и 89 оторизирани реселъри. Системата на след продажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и услуги ще намерите на: www.xerox.bg и www.xerox.com.


Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.