Inno3D ще охлажда GeForce GTX 465 с пàрна камера

Inno3D ще охлажда GeForce GTX 465 с пàрна камера

В раздел: Новини от на 5.06.2010, 4,435 показвания

Inno3D е сред онези производители, които обичат да се заиграват с дизайна на продуктите си и често излизат извън рамките на стандартното. Последното нововъведение на производителя е охлаждаща технология, която се възползва от предимствата на пàрната камера. Както знаем, от Sapphire отдавна се възползват тази методика за отнемане на топлина, която се среща в продуктите им от сериите VaporX и Toxic.

Парната камера на Inno3D ще намери приложение в “укротяването” на видеокарти и ще бъде използвана като основа на нестандартен охладител. Той тежи 420g и предлага четири или пет топлинни тръби. Активната част на кулъра се състои от вентилатор със сачмени лагери, който се върти със скорост 1000-4200 оборота в минута според температурите и натоварването. За момента първият модел, който ще се възползва от новата разработка, е базиран на GeForce GTX 465 с ядрото GF100 (Fermi) на nVIDIA и се нарича Inno3D GeForce GTX 465 VapourX (от англ.: vapour – пàра, изпарение).

Тази първа графична карта, използваща новата технология за охлаждане, все още не е официално обявена, така че може да се наложи да почакаме повечко, докато видим продукта на пазара.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.