Noctua с нов нископрофилен охладител и много разработки

В раздел: Новини от на 6.06.2010, 5,103 показвания

Австрийската компания Noctua е популярна с охлаждащите си решения от висок клас, които могат да предложат на потребителите не само върхова производителност, но и ужасно добро качество на изработка в комбинация с отлично премислен дизайн. На изложението Computex 2010 щандът на компанията изобщо не беше празен, а тези, които се докопаха дотам, успяха да видят много нови прототипни модели.

От Noctua винаги търсят високоефективното и тихо охлаждане дори когато се опитват да се наместят в някой нов сегмент. Когато стандартните охладители от тип “кула” са прекалено големи, компанията експериментира с нископрофилни кулъри, като целта е оптимизиране на хоризонталното пространство.

Флагманският модел, който може да намери приложение в HTPC-системите за домашни развлечения, се нарича просто Noctua 140mm C-Type Cooler. Както подсказва името, охладителят е изграден в C-образна форма и предлага хоризонтален алуминиев радиатор с шест топлинни тръби и медна основа. В комплекта има два 140-милиметрови вентилатора Noctua NF-P14FLX, като единият може да бъда монтиран отдолу, а другият – отгоре. С двете перки кулърът е висок 130mm, но може да бъде оптимизиран за тесни кутия с един вентилатор, монтиран отдолу. При положение, че се монтира само горната перка, охладителят няма никакви проблеми със съвместимостта и може да бъде комбиниран с обемни модули оперативна памет, без това да се превръща в приключение. За момента теглото, размерите и цената на Noctua 140mm C-Type Cooler са неизвестни.

Австрийците показаха още атрактивни продукти. Друг нископрофилен охладител в процес на разработка е предназначен най-вече за mini-ITX системите. Той има същата C-образна форма и предлага идентично монтиране на вентилаторите – в случая един 120-милиметров отгоре и един 80-милиметров отдолу. Продуктовото означение за момента гласи Noctua 120/80mm Low-Profile Cooler. Топлинните тръби са четири на брой, а размерите са по-компактни – с долната перка кулърът е висок 63mm, а поставянето на горната добавя още 25mm към височината, но и подобрява значително охлаждащите способности при по-ниски нива на шума.

На изображенията долу може да видите останалите прототипни охлаждания, които Noctua показа на експото. Обърнете внимание на така наречения 120mm D-Type Cooler – австрийците твърдят, че охладителят ще предлага производителност, идентична с тази на NH-D14, който е топмоделът в момента.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,Коментари: