Transcend атакува пазара на HD медия плейъри

Transcend атакува пазара на HD медия плейъри

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 7.06.2010, 3,845 показвания

Моделът DMP10 гарантира Full HD картина във вашата гостна

Водещият производител на сторидж и мултимедийни продукти анонсира своя първи HD медия плейър. DMP10 предлага пълна поддръжка на популярните медийни формати и удобен начин за потребителите да възпроизвеждат Full HD 1080p цифрово съдържание на всеки телевизор.

Вместо да поддържат шкафове и библиотеки с музикални CD и DVD филми, все повече хора предпочитат да поместват личните си колекции в своите настолни или преносими компютри. Недостатъкът е, че потребителите трябва да използват компютър за възпроизвеждане на тези файлове, като се ограничат до по-малкия екран и по-слаб звук. Притежателите на Transcend HD Media Player могат просто да поставят USB флаш или друг USB външен сторидж и да се наслаждават на филмите пред голям екран в гостната, без неудобствата да прогарят DVD или да свързват компютъра към телевизора.

Новият DMP10 HD Media Player е оптимизиран за висококачествено възпроизвеждане (HD) на аудио и видео файлове със своите HDMI 1.3 и S/PDIF интерфейси за дигитална връзка. Напълно оборудван с DTS и Dolby Digital аудио декодиране и Full HD 1920×1080 H.264/AVC и VC-1 видео декодиране, DMP10 предлага чист звук и ясна видео-картина без накъсване.

Медия-плейърът на Transcend идва с 2 високоскоростни USB порта за свързване на USB външни дискове или флаш-памети с HD видео, музика и снимки. Той поддържа най-популярните HD файлови формати, включвайки MKV, AVI, WMV, RMVB и M2TS, удобният интерфейс и дистанционното улесняват намирането и пускането на желаните файлове.

Дебютът на Transcend DMP10 бе на завършилото преди 2 дни изложение Computex 2010, на което тайванската фирма представи също своите нови USB 3.0 продукти, заедно с DDR3-2000 памети aXeRam™, JetFlash 500 и 530 с изваждащ се конектор, бързите JetFlash 600 и 620 USB флашове, външни твърди дискове с голям капацитет StoreJet 25M, SSD устройства и др.

Техническа и ценова информация за наличните продукти на Transcend можете да получите чрез сайта на официалния дисртибутор Диджи Електроникс – www.digi.bg.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 Mir4o // 08.06.2010 в 09:36

    За съжаление, сайта на DIGI е под всякаква критика! Нито един от продуктите на който сте правили ревюта тук не може да се открие, липсват категории, а и в наличните продуктите са доста оскъдни. Явно са някакъв бутиков търговец, или аз нещо се бъркам.
    Колкото до DMP10, докато не направите “hands on” представяне, не може да ме впечатлите. Гореописаните характеристики покриват 80% от мултимедиините устройства на пазара в момента.

  2. 2 Николай Цеков (geniusloci) // 09.06.2010 в 10:28

    Те са търговец на едро, имат и онлайн шоп, който уж беше в процес на разработка – не съм гледал докъде са стигнали. Вероятно може да купиш всичко, което предлагат, от повечето компютърни фирми, така че проблемът остава в това, че даден продукт го няма по чуждите сайтове.