Отговорът на Thermaltake не закъснява – серия Toughpower Grand със златен 80Plus

Отговорът на Thermaltake не закъснява – серия Toughpower Grand със златен 80Plus

В раздел: Новини от на 8.06.2010, 3,827 показвания

Thermaltake, производителят, който в последните години предлагаше богат асортимент от компютърни шасита, захранващи блокове, охлаждащи решения, периферни устройства и всякакви аксесоари, изобщо не изостава назад от актуалните въведения на пазара. През изминалата седмица няколко компании анонсираха нови продуктови серии от захранвания със златен рейтинг 80Plus за висока ефективност, така че – време е за Toughpower Grand.

Линията Toughpower на Thermaltake едва ли има нужда от представяне – това са захранващите блокове от висок клас, които фирмата предлага. Най-новото попълнение на фамилията се нарича Toughpower Grand и е представлявано от два модела със сертификат 80Plus Gold – единия с мощност 650W, а другия с мощност 750W. Захранванията са с много изпипан външен вид – заоблени ръбове, стилно оцветяване и лъскав черен финиш. Охлаждането е осигурено от 140-милиметров вентилатор с двойни сачмени лагери и форма на цвете. Двата продукта имат активна корекция на фактора мощност (APFC) и с рейтинга 80Plus Gold би трябвало да предлагат поне 90% ефективност при 50% работен капацитет. Поносимото пиково натоварване е 750W и 850W (съответно за двата модела).

Компанията твърди, че в новите захранващи блокове са използвани висококачествени компоненти от индустриален клас, които гарантират постоянна работа и висока стабилност при околна температура 50°C. Кондензаторите са изцяло японски и издържат нагряване до 105°C. Допълнителните DC-DC-проебразуватели за 3.3V и 5V трябва да спомогнат още повече за солидната работа на захранванията. Моделите от серия Toughpower Grand предлагат интуитивна система за кабелен мениджмънт (модулна функционалност), която позволява избирателното свързване на кабели с цел подобрен въздушен поток в кутията и по-лесно подредба.

Както стана популярно напоследък сред доста модели от висок клас, и при последните захранвания на Thermaltake е използван дизайн с единична 12-волтова линия, който носи фирменото означение 12Vin1. Освен това 140-милиметровата перка е оборудвана с технологията FanDelayCool, която продължава да върти вентилатора в продължение на 15-30 секунди след изключването с цел охлаждане компонентите на захранването и удължаване на живота им.

Продуктите пристигат с по два комплекта уплътнения против вибрации, което в комбинация с голямата перка трябва да способства за тихата работа на захранванията. Някои крепежни елементи също са подсигурени в пакета. Кабелите, които не използвате, можете да държите в специалната торбичка за целта. Цената на 650-ватовия модел (с означение TPG-650M) е 169.90$, а по-мощният представител на линията Toughpower Grand (с означение TPG-750M) ще се продава за 189.90$.

Кратко видеопредставяне може да се намери на страницата на YouTube.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.