Acer със силен старт с платформата на AMD Vision в България

Acer със силен старт с платформата на AMD Vision в България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 11.06.2010, 4,167 показвания

Двете компании представиха съвместно новите продукти на българския пазар

Acer представи съвместно с AMD пълната гама мобилни решения, изградени на базата на най-новата платформа Vision от AMD. Компанията Acer залага на многообразие от модели с богата мултимедийна функционалност в различните класове. Възможността за гъвкаво фабрично конфигуриране позволява за българския пазар да бъдат предложени продуктите, които българският клиент очаква и на цената, която той е склонен да заплати.

За първи път AMD чрез Acer активно навлиза на пазара на нетбуците. За момента основните модели са Aspire One 521 (10,1” дисплей), Aspire One 1551 (11,6” дисплей, двуядрен процесор), но гамата ще бъде разширявана в бъдеще. Нетбуците, базирани на технологията Vision осигуряват не само висока производителност, но и дълъг живот на батерията и прекрасни мултимедийни възможности – графиката на ATI и HDMI изхода разширяват полето за цифрово забавление.

Тези, които се нуждаят от по-висока производителност ще бъдат заинтригувани от новите дву- и четириятдрени мобилни процесори, както и тези без аналог в момента – триядрените, които само AMD разработва и произвежда. За нуждаещите се от върховна мощ Acer предлага модела за ценители – Aspire 7552G с AMD Phenom™ II Black Edition X4 и ATI Mobility Radeon™ HD 5850, който е планиран да бъде произведен в ограничена серия.

Графичните решения са незаменим елемент от платформата Vision. Освен добре работещата интегрирана графика, ноутбуците на Acer ще се продават оборудвани и с високопроизводителните ATI Mobility Radeon™ HD 5470, 5650 и 5850 дискретни графични процесори.

“Освен пълноценна гама и висока производителност, продуктите, изградени на базата на AMD Vision се отличават и с атрактивна цена. Нещо изключително важно за нашия пазар. Комбинацията от добре работещи компоненти от един доставчик пък е гаранция за безпроблемно използване. Убеден съм в успеха на новите продукти на AMD в България!”, заявиха представителите на AMD за България.

Технологията AMD Vision улеснява процеса на закупуване на РС, като се фокусира върху това как потребителите използват своите компютри. Във всички класове машини, от тези за всекидневни задачи до суперпроизводителните за създаване на HD дигитално съдържание, мобилните решения на Acer, базирани на технологията Vision, осигуряват необходимата изчислителна и графична мощност, и повече часове за работа при захранване от батерия (до 8 часа при нетбуците и до 7 в мейнстрийм класа).

Цялата гама продукти вече е налична и се продава в търговските обекти на партньорите на Acer в България.

За Acer

Още от основаването си през 1976, Acer успява да постигне целта да разчупи бариерите между хората и технологиите. В глобален мащаб Acer е на втора позиция по количества продадени компютри и лаптопи. Благодарение на наложения успешен и доходоносен бизнес модел през канал от партньори компанията продължава да бележи постоянен ръст, ефективно поддържайки няколко различни марки в световен мащаб – Acer, Gateway, Packard Bell и eMachines. Acer се стреми да създава екологично ориентирани продукти, като в същото време се работи и за подобряване на екосъобразността и на доставките на продукти в сътрудничество с партньорите си. Acer се гордее с възможността си да бъде световен партньор на предстоящите през 2012 година Олимпийски игри в Лондон и на вече провелите се Зимни олимпийски игри във Ванкувър. Цялостната група на Acer е съставена от екип от 7000 души в световен мащаб. Очакваните приходи на компанията за 2009 са от порядъка на 17,9 милиарда американски долара. Посетете www.acer-group.com за повече информация.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,4 коментара

 1. 1 Гого // 11.06.2010 в 21:24

  Много “яко” заглавие. Вече се явихме кръстници на нова платформа – AMD Vison, ох! След вземане под внимание, този коментар трябва да избърше коша.

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 11.06.2010 в 23:49

  @Гого – Заглавието е оправено, печатна грешка. Благодаря за корекцията!

 3. 3 krasill // 12.06.2010 в 11:33

  някаде има ли тестове на нетбуците дали са по корави от itel

 4. 4 Николай Цеков (geniusloci) // 15.06.2010 в 19:14

  по-корави – надали, понеже AMD все още не са извадили конкуренти на Core-овете, било то старите или новите. Но пък идеята е, че са по-евтини – колко точно – и на мен не ми е ясно.