ASRock пуска нови неттоп РС с платформата Intel Calpella

ASRock пуска нови неттоп РС с платформата Intel Calpella

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 24.06.2010, 3,556 показвания

Тайванският производител сериозно обновява своята линия ултракомпактни компютри. Новите неттопи на ASRock са базирани на платформата Intel Calpella

Моделите Core 100HT-BD и Core 100HT са абсолютно идентични като компоновка и дизайн, като се различават само по вграденото оптично устройство. Core 100HT-BD (както се подразбира от абревиатурата) ще е снабден с Blu-Ray Combo оптика, докато Core 100HT ще бъде комплектован със стандартно записващо DVD устройство.

Малката машинка с обем само 2 ½ литра предлага супермодерни характеристики. Преди всичко, поддръжка на новото семейство мобилни процесори Intel® Core™ i7 / i5 / i3, съответно DDR3 1066MHz памет.  Това е и първата в света (както твърди производителят) HTPC-система с USB3.0 интерфейс за 10-кратно по-бърз обмен на данни с външни USB3.0-съвместими устройства.

Зад лицевия панел на неттопите ASRock Core 100 е скрита двойка антени (разположени вертикано и хоризонтално) за безжична комуникация. HTPC-машините могат да бъдат използвани и като приемници, и като предаватели на сигнал. Поддръжката на стандарта 802.11n осигурява отлично покритие и висока скорост на предаване на данните.

Заслужава да се споменат някои интересни екстри. Аудио системата THX TruStudio PRO гарантира високо качество на звука с множество възможности и ефекти. ASRock App Charger е приложение за бързо зареждане на устройства през USB порт – вашият iPhone ще се зарежда за 40% по-кратко време, дори хост-компютъра да е в „спящ” режим. А с програмата ASRock AIWI щ можете да играете на неттопа както на Wii, използвайки iPhone свързан безжично с компактния компютър

Технически спецификации:

  • Размери: 195х70х186 мм;
  • Поддръжка на процесори: Intel Core i7/i5/i3 мобилни процесори;
  • Чипсет: Intel H55;
  • Памет: 2 слота за DDR3 DRAM (максимум 8 GB);
  • Твърд диск: 2,5″ HDD или SSD;
  • 2 USB 3.0 порта; E-SATA, HDMI / D-Sub изводи;
  • Audio: 7.1 – канален адаптер;
  • Мрежови връзки: Gigabit LAN, 802.11 b/g/n WLAN;

Препоръчителната цена за Core 100HT-BD конфигурация с Intel® i3-330, 4GB RAM и 500GB HDD,  с включен  ДДС е $885, а на Core 100HT – $742. Допълнителни данни можете да намерите на www.asrock.com. Информация за наличните продукти на ASRock можете да намерите чрез сайта на официалния дистрибутор Диджи Електроникс www.digi.bg.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.