Ъпгрейд на AMD/ATI-базиран компютър с Koolance Exos 2.5 външно водно охлаждане

Ъпгрейд на AMD/ATI-базиран компютър с Koolance Exos 2.5 външно водно охлаждане

В раздел: hwBG проекти от на 4.07.2010, 34,208 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7 8

«»


След инсталацията на водния блок на видеоконтролера идва ред на този на процесора, като тук отново изборът се спря на воден блок от EK и по-конкретно EK Supreme HF, меден, с покритие от никел, плексигласов прозрачен капак. Този воден блок е сред най-добрите като ефективност универсални решения, а и като цена не е сред най-скъпите модели, които не е задължително да изглеждат или да се представят по-добре от него.


Инсталация на задната планка на дъното, която има за цел да осигури стабилно и здраво захващане на водния блок към платката и да елиминира възможността от повреда заради прекомерно натягане на блокчето към дъното. Тук не е задължително да следвате стриктно инструкциите за инсталация, тъй като различните дъна могат да имат своите особености, а и понякога не пречи да сте поне малко креативни, за да стигнете до по-добра реализация на захващането.


Стандартно водното блокче е с инсталирана захващаща платка за Intel процесори, което изисква нейната подмяна с тази за AMD, задача, която не е особено сложна, но все пак е нужно известно внимание. След което може да се премине към пробно поставяне на блокчето на дъното, като подобно на водното блокче на видеокартата, след инсталацията на процесорното на дъното определено може да се каже, че резултатът е доста добър и визуално, а и като ефективност, което ще си проличи в последствие.


След монтажа на двете водни блокчета върху дъното и видео контролера, свалените от кутията компоненти може отново да намерят своето място обратно в Chieftec-а. Дупките на двете блокчета към този момент са покрити с хартиено тиксо с цел в тях да не влиза прах докато дойде момента, в който системата не бъде затворена с поставянето на фитингите и маркуча. Вътрешното състояние на кутията на този етап все още не е никак цветущо и всичко изглежда като пълен безпорядък, но все още не е дошло правилното време за организация на бъркотията от кабели на този етап… ;)Всички страници от статията:

 1. Page 1
 2. Page 2
 3. Page 3
 4. Page 5
 5. Page 6
 6. Page 7
 7. Page 8


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5 6 7 8
Етикети: , , , ,4 коментара

 1. 1 Николай Цеков (geniusloci) // 05.07.2010 в 00:47

  Koolance-а само дето е много пари. Удобно за стари кутии, но пък то за същите пари може да се мисли и за CM 690 II и “какво да е” водно и пак ми се струва, че няма да е по-зле – даже напротив…

 2. 2 Виктор // 05.07.2010 в 07:25

  От къде го вадите този ентусиазъм… Като направя нещо подобно, после по половин година не искам и да погледна отворен компютър.

  Поздрави за труда и крайния резултат.

 3. 3 Gotti // 05.07.2010 в 09:10

  Много добе е станало. Аз от давна бях хвърли око на този Koolance. Може ли да споделиш на каква цена ти дойде.

 4. 4 Антон Белев (Bloody) // 05.07.2010 в 11:47

  На висока и наистина разочарова предвид колко струва… точна не мога да кажа, тъй като дойде с другите неща и доставката на всичко да кажем че се припокрива до известна степен. Иначе тъй като неговия кашон не е особено малък и доставката му не е съвсем без пари, но да кажем ориентировъчно сигурно към 700 лева с доставката. И да повторя, че Koolance Exos 2.5 е само външния модул с част от системата, и не съдържа всички нужни компоненти за изграждане на цялостно водно…