Mushkin предлага на потребителите Callisto deluxe, високопроизводително SSD

Mushkin предлага на потребителите Callisto deluxe, високопроизводително SSD

В раздел: Новини от на 5.07.2010, 6,328 показвания

Преди по-малко от два месеца компанията Mushkin Enhanced анонсира SSD-устройствата от серия Callisto, които са базирани на контролера SandForce SF-1222. Производителят обаче е готов да пенсионира представените модели – за нула време са били разработени нови, подобрени SSD-та, които слагат началото на фамилия Callisto deluxe.

Новите устройства за съхранение на данни са поместени в 2.5-инчов форм-фактор и се свързват посредством SATA 3.0Gbps. Използван е контролерът SandForce SF-1200, при което скоростите на четене и запис съответно са 285MB/s и 275MB/s – подобно на “старите” модели от серия Callisto. Основното подобрение се крие в производителността при случайно писане, където вече се достигат до 50 000 I/O-операции за секунда (IOPS). Всички SSD-та от новата линия предлагат поддръжка на технологията TRIM, а средното време за полезна работа преди отказ (MTBF) е изчислено на около 2 милиона часа.

Серията от SSD-устройства Callisto deluxe представлява най-доброто от Mushkin Enhanced след дълги традиции във вископроизводителните, високоустойчиви флаш продукти за съхранение на данни. Геймърите, ентусиастите и дори обикновените потребители ще оценят значителните предимства в производителността, които новите SSD-та могат да предложат.

– каза Брайън Флууд, директор по продуктовото развитие в Mushkin.

Устойчивите устройства за съхранение на данни от фамилия Callisto deluxe ще се предлагат в три модификации – с обем 60GB, 120GB и 240GB при цена 218$, 370$ и 666$ респективно. Гаранционният период за всички модели е 36 месеца.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.