SD-асоциацията въвежда символи за разпознаване на новите високоскоростни карти SDHC и SDXC

SD-асоциацията въвежда символи за разпознаване на новите високоскоростни карти SDHC и SDXC

В раздел: Новини от на 5.07.2010, 3,285 показвания

В стремежа си да осигури хората, които купуват карти памет и искат да знаят какво получават, SD-асоциацията е разработила два нови обозначителни символа. Те ще бъдат поставяни на бъдещи SDHC- и SDXC-съвместими карти и устройства, които поддържат трансферни скорости до 104MB/s.

Първата маркировка (UHS-I) ще определа новия интерфейс Ultra High Speed, който е обратносъвместим и може да достави коментираната скорост на трансфер (104MB/s). Вторият символ посочва скоростния клас на UHS (UHS Speed Class), който пък от своя страна отбелязва картите с поддръжка на видеозапис в реално време – те са маркирани като UHS Speed Class 1.

Водещият SD-стандарт за паметови карти повиши изгодността, използваемостта и дълголетиоето на потребителската електроника, като позволи на клиентите лесно да обновяват устройствата си според собствените нужди и възможности.

– каза Пол Ричи, изпълнителен директор на SD-асоциацията. –

Новите високоскоростни обозначения са разработени, за да може потребителите по-лесно да се възползват от огрмния капацитет и високите скорости, които се предлагат от SDXC- и SDHC-продуктите.

След като вече имаме символите, очакваме и картите. (:


Етикети: , , , , ,


Коментарите са забранени.