НР с първото за страната професионално ITIL училище за оптимизация на ИТ процесите

НР с първото за страната професионално ITIL училище за оптимизация на ИТ процесите

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.07.2010, 5,881 показвания

Първото в България професионално ITIL училище стартира Хюлет Пакард България в края на юли

„HP Education ITIL Summer School 2010” предлага най-важните и интересни нива на ITIL подготовка. ITIL (на англ. IT Infrastructure Library) представлява колекция от специализирани методологически принципи, изведени от най-добрите практики в областта. Основната им цел е оптимизацията на ИТ процесите в компаниите и доближаване на ИТ с бизнеса.

Първото по рода си за страната ITIL училище започва на 26 юли и ще продължи до средата на октомври в Учебния център на Хюлет – Пакард България. Специализираният курс е организиран от експертите от образователния екип на HP, с помощта на техническите консултанти към центъра на компанията и двама от най-добрите ITIL преподаватели в България и региона.

Курсовете, които „HP Education ITIL Summer School 2010” включва, са разделени на различни нива и са подходящи за мениджъри на компании, ръководители на ИТ дирекции, както и служители на позициите: Change manager, Release manager, Incident manager, Services manager, както и за всички останали, които са привлечени от идеята да направят успешна кариера в ИТ сферата.

Графикът на училището включва 6 курса с продължителност между 4 и 5 дни, всеки. Темите съдържат: Operational support and analysis (OS&A), Release, control and validation (RC&V), Service Offerings and Agreements (SO&A), Service Operation (SO), Service Transition (ST) и Managing through the lifecycle.

След успешно завършване, курсистите получават дипломи за всяко от съответните преминати нива. Участниците, преминали целия набор от курсове ще получат HP сертификат за завършено HP ITIL училище. „Тези, които съберат общо поне 25 точки от всички нива, ще се сдобият с диплома „ITIL Expert”, която предоставя значителни възможности за развитие на професионалната кариера”, обяснява Моника Темелкова, мениджър НР Учебен център България. Освен това, след всеки от курсовете, обучаващите се получават и възможността по желание да се явят на изпит и да придобият световно призната квалификация.

За HP Учебен Център България

През юли 2009 г. Хюлет-Пакард България откри най-големия център за професионално обучение в Югоизточна Европа, с над 100 сертифицирани инструктори. Центърът е оборудван с модерен хардуер и софтуер – HP Blade System, VMWare, HP-UX, HP Integrity, Linux, Storage, SAN. Портфолиото включва различни начини на доставяне на обученията. Освен стандартните курсове в класна стая с лектор, възможни са и сценарии с виртуални зали за курсове, виртуални лаборатории, уеб-базирани тренинги, както и лекционни сесии и тренинги за конкретни клиенти със специфични потребности.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.