Ново решение за мобилен печат на Xerox дава възможност на служителите в Procter & Gamble да печатат от смартфони

Ново решение за мобилен печат на Xerox дава възможност на служителите в Procter & Gamble да печатат от смартфони

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 15.07.2010, 3,172 показвания

Служители на Procter & Gamble (P&G) вече ще могат да печатат имейли, презентации и други бизнес документи директно от своите смартфони. P&G ще използва новото мобилно решение на Корпорация Xerox, за да затвърди ангажимента си към подържане на мобилността, устойчивостта и продуктивността на служителите си.

„Имаме над 20 000 служители, които използват мобилни устройства, така че решаването на въпроса с печата в движение ще повиши удовлетвореността и ефективността на служителите.” каза Филипо Пасерини, президент на отдел Глобални бизнес услуги и главен директор Информация в  P&G. „Възможностите, които Xerox предоставя за мобилен печат, улесняват процеса и запазват сигурността на отпечатаната информация – подържат нашата подвижна глобална работна сила и защитават бранда P&G и интелектуалната ни собственост.”

Посредством интегрирането на цялостни решения от Xerox за управление на корпоративните си печатни процеси, P&G опрости и цифровизира глобалната си печатна инфраструктура, като постигна оптимизиране на използваните  устройства и контрол върху печатните обеми. Мобилното решение за печат е добавка към платформата за корпоративни печатни услуги, което дава възможност на служителите да печатат без да инсталират софтуер, да се синхронизират с даден принтер или да настройват лаптопите си.

Използвайки който и да е смартфон, служителите просто ще изпращат документите до сигурен сървър или „облак”. Документите се съхраняват в облака до момента, в който служителят отиде до някой принтер в мрежата и въведе код за отпечатване. Мобилното решение за печат е първият съвместен  проект на Xerox и Иновационния Съвет на P&G, създаден да изследва бъдещи работни и технологични тенденции и да разработва решения, които ще оптимизират бизнеса на P&G. Мобилният печат подкрепя програмата на P&G „Да спестим 500 милиона минути”, чиято цел е да намали времето, което служителите отделят за печат и свързаните с него дейности.

„Възможността за мобилен печат е пример за това как Xerox повишава стойността на управлението на печатни услуги за своите клиенти като ги подпомага с новаторски услуги, които носят печалба на основния им бизнес,” каза Стивън Кронин, президент на Xerox Global Document Outsourcing. „Нашият всеобхватен подход гради бъдещето на печата – разходо-ефективен, продуктивен, природосъобразен и мобилен.”

Разработен в тясно сътрудничество с клиенти като P&G, мобилният печат е най-новото попълнение в пакета Корпоративни Печатни Услуги (Enterprise Print Services) на Xerox – единствената платформа, която обхваща цялата печатна инфраструктура – от мрежата в офиса през ведомствения печатен център до виртуалния служител. Xerox бе позициониран от Gartner Inc. в Квадранта на Лидерите в класацията  „Магичните квадранти на влияние в световния пазар на управление на печатни услуги” за 2009 г. Компанията бе призната за лидер и в доклада за управление на печатни услуги на IDC – IDC 2010 MPS MarketScape.

За Xerox

Xerox е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. Xerox предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта.

Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на Xerox. Партньорската мрежа на Xerox България включва 12 партньори и 89 оторизирани реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и услуги ще намерите на: www.xerox.bg и www.xerox.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.