Солитрон разширява дистрибуторския си договор със Самсунг Електроникс

Солитрон разширява дистрибуторския си договор със Самсунг Електроникс

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 19.07.2010, 4,667 показвания

От 1 юли 2010 год. Солитрон разшири партньорството си със Самсунг Електроникс. След като от юни 2004 год. предлага на българския пазар твърди дискове и оптични устройства на корейския производител, от началото на юли 2010год. дистрибуторът добави към продуктовата си линия и монитори, принтери, мултимедийни прожектори и фоторамки. От есента на 2010 год. Солитрон ще включи в портфолиото си и мобилни компютри с марката Самсунг.

„Нашата стратегия е да предлагаме на българския пазар само продукти, произвеждани от световните лидери в бранша, като за нас най-важен критерий за избор на доставчик е съотношението между качество и цена” сподели управителят на Солитрон Петър Иванов. „Разширяването на договора със Самсунг е стратегическа стъпка към утвърждаването ни като водеща компания на българския дистрибуторски пазар. Направеният анализ показа еднозначно, че продуктите на Самсунг ще донесат допълнителен бизнес за нас, а също и че ние можем да помогнем на Самсунг съществено да разшири дилърския си канал.”

За Солитрон:

Солитрон е водещ дистрибутор на българския ИТ пазар, като за 2006 и 2007 беше класирана като най-голям ИТ дистрибутор в България в ИКТ Top 100. За 2009 год. компанията реализира оборот от 82,4 млн. лв. и според класация на вестник „Капитал” е една от 200-те най-големи компании по приходи в България. Плановете за развитие през 2010 год. предвиждат разширяване на регионалното присъствие с откриване на офис в Македония, както и по-нататъшно развитие на дилърската мрежа и увеличаване на пазарния дял в България.

За Самсунг:

С консолидирани продажби от 116.8 милиарда щатски долара за 2009 г., Samsung Electronics Co, Ltd е световен лидер при полупроводниковите и телекомуникационни технологии, както и при технологии в областта на дигиталните медии. Разполагайки с приблизително 188 000 служители, работещи в 185 офиса в 65 държави, компанията се състои от седем независимо управлявани бизнес единици: Визуални дисплеи, Мобилни комуникации, Телекомуникационни системи, Дигитални уреди, ИТ решения, Цифрови изображения, Полупроводници и LCD. Призната за една от най-бързоразвиващите се световни марки, Samsung Electronics е водещ производител на цифрови телевизори, чипове, мобилни телефони и TFT-LCD монитори. За повече информация, моля посетете  www.samsung.com .


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.