Zowie Gear и компютърните мишки от серия EC

Zowie Gear и компютърните мишки от серия EC

В раздел: Новини от на 20.07.2010, 7,883 показвания

Вече една година американският производител на геймърска периферия – Zowie Gear – се труди заедно с Emil Christensen, професионален играч на Counter-Strike, известен с прозвището HeatoN. Ето, че резултатите от съвместната работа най-накрая са налице – компанията пуска на пазара оптичните геймърски мишки EC1 и EC2.

Гризачите се предлагат с лъскаво или гумирано покритие и могат да бъдат закупени в два цвята – бял или черен. Максималната разделителна способност е 2000DPI и, както при манипулаторите на Razer, може да се настройва on-the-fly, по време на игра. С цел по-добра прецизност при учестени повдигания, мишоците са оптимизирани така, че да отчитат движенията на играча от много късо разстояние – едва 1.5mm. Това ще предотврати изкривяванията, които могат да се получат, ако контролерът реагира от по-голяма дистанция още докато се мести. Стандартната честота на опресняване е 1000Hz и тя не се нуждае от никакви софтуерни настройки. Мишките имат по 5 бутона – стандартен ляв и десен заедно със скрола и два странични. Интересното в случая е, че колелцето е разработено за висока устойчивост – производителят претендира за работен цикъл, който превишава 5 години, дори и при много учестено ползване. Връзката към компютъра става през 2-метров USB-кабел с позлатен накрайник.

Както вероятно вече се досещате, единствената разлика между EC1 и EC2 е във формата. И двата модела ще дебютират в средата на август на цена 59.99€. Допълнителните подробности са на официалната уебстраница на Zowie Gear.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.