Преглед на геймърската мишка Razer Abyssus

Преглед на геймърската мишка Razer Abyssus

В раздел: Прегледи от на 20.07.2010, 13,490 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

«»

Външният вид на Razer Abyssus е семпъл и изчистен, както казах не привлича веднага погледа с някаква излишна мега пипната визия, но е функционална и разбира се безкрайно удобна, така че буквално залепва за ръката ви в момента, в който я поставите върху корпуса на мишката и започнете да управлявате компютъра си. Първоначално впечатление за Abyssus може да е подвеждащо, особено ако тя ви се стори като не твърде интересен продукт, но след като я разцъкате малко ще се убедите, че тя е доста комфортна, както за ежедневна работа, така и за адекватно представяне в игри. Единствената дребна забележка е към липсата на странични бутони, нещо, което може да бъде сметнато като малък недостатък от потребителите, които са свикнали да разчитат на тази допълнителна функционалност, като мен например.

За разлика от топ моделите, тук при Abyssus кабелът няма текстилна оплетка и позлатен USB конектор, но това не пречи особено на функционалността на продукта… разбира се липсата на текстилна оплетка може да доведе до известни проблеми с кабела, но това изисква доста дълги тестове, за да бъде потвърдено. Както се казва някои глезотийки са орязани, но това не е болка за умиране, тъй като основните и най-важни елементи, необходими за една добра геймърска мишка са си налице.

Превключването на чувствителността на мишката и честотата на опресняване на информацията за движение става посредством две отделни ключета в дъното на мишката. Разглезените потребители, които са свикнали да правят това софтуерно и с по-голяма гъвкавост на степените може и да не харесат много това, но решението си е функционално, макар и частично ограничено. Използването на 125Hz (125 пъти в секунда или на всеки 8 милисекунди) обновяване на информацията за движението на мишката и натискането на бутоните в комбинация с 450 dpi общо взето е ниската комбинация, която може да използвате докато не играете. Когато обаче влезете в игра оптималното решение е 1000Hz (1000 пъти в секунда или една милисекунда закъснение). Използването на 3500 dpi общо взето не е за всеки и малко потребители ефективно могат да се възползват от толкова висока чувствителност. Което ми напомня и да спомена, че Abyssus e оптична геймърска мишка, а не лазерна, така че да не се учудвате защо например няма още по-висока и не толкова функционални за повечето потребители стойности като 5600 dpi.Всички страници от статията:

 1. Page 1
 2. Page 3


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , ,6 коментара

 1. 1 Ревю на геймърската мишка Razer Abyssus @ HardwareBG.com - Razer в България // 20.07.2010 в 23:02

  […] – Към пълното ревщ на Razer Abyssus @ HardwareBG.com […]

 2. 2 djagi // 23.07.2010 в 04:01

  Честно казано, не мога да си обясня какво би оправдало купуването на тази мишка. Ако ще са 80 лв., има далеч по-добри предложения, а за много-много по-малко пари има най-малкото поне толкова добри мишки.

 3. 3 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 23.07.2010 в 10:02

  @djagi – Тук е момента в който казваш и кои са според теб алтернативите (по-добрите на същата цена или със същото качество на по-ниска цена), че по този начин коментара ти е “малко” хейтърски ;).

 4. 4 djagi // 24.07.2010 в 02:39

  ок, аз не съм геймър и не мога да давам мнение за геймърски мишки, въпреки че и аз си пускам по някоя игра. Оставяйки настрана геймърското и предназначение, за мен, една по-добра мишка на доста по-ниска цена е Logitech LS1 Laser, примерно, въпреки че аз лично харесвам и ползвам безжични – Logitech M555b Bluetooth за лаптопа и Logitech V550 Nano за настолния, а наскоро взех и една Logitech M215 Wireless. За геймърска мишка сега гледам една на A4, която не виждам да отстъпва по нещо, дори е лазерна и с допълнителни бутони и е на половин цена. Модела е A4 XL-760H, USB, Gaming Laser Mouse. Като технически параметри и екстри според мен е значително по-добра, но пък може и да греша.

 5. 5 анонимен // 24.07.2010 в 17:36

  До сега съм ползвал какви ли не евтинии, от жични до безжични, но от години се каня да си взема професионална геймърска периферия и най-накрая преди седмица се реших. Сдобих се с Razer Lycosa, Imperator и Sphex. Мога да кажа, че са уникални. Най-доброто, което съм ползвал до момента. Хем удобно да ги ползваш, хем ти кеф и само да ги бараш. Изработката е много добра. За технически х-ки няма смисъл да говоря, въпреки че 5600dpi-то на мишката не знам кой би могъл да го ползва. С 1200dpi ми е най-добре, прецизността и скоростта са перфектни.

 6. 6 DoC // 30.07.2010 в 10:44

  анонимен, знам те кой си!!! :D
  Аз наскоро се сдобих с Imperator, но Abyssus ми беше също алтернатива (парите не бяха проблем, просто която ми беше по-удобна). Смея да кажа, че съм доста доволен от нея (Abyssus), но Императора като че ли ми залепна като я хванах. Според мен е добър избор.