Преглед на геймърската мишка Razer Abyssus

Преглед на геймърската мишка Razer Abyssus

В раздел: Прегледи от на 20.07.2010, 13,440 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3

«»

Един бърз поглед на възможностите, предлагани от драйвера за Razer Abyssus. Основният акцент е върху настройката на чувствителността на мишката и наличието на опция за On-the-fly sensitivity, стига разбира се да използвате тази възможност за промяна на чувствителността на мишката “в движение”. Разбира се като всяка добра геймърска мишка и Abyssus не се нуждае задължително от инсталацията на драйвер, за да може да се използва ефективно и със зададените от потребителя настройки, драйвера в случая просто осигурява малко допълнителни удобства. Самата мишка е с универсален дизайн, така че може лесно да се ползва от хора, които си служат както с лявата, така и с дясната ръка за управление на мишката. На разположение няма и кой знае колко бутони, така че да ги конфигурирате според някакви специфични нужди, не че не може да го направите с наличните.

Формата на Razer Abyssus е адски удобна, както вече стана дума, но самата мишка не е много голяма като размери, което може да е известен проблем за хората с по-големи ръце, които са свикнали на по-едри мишки. Точните размери на Abyssus са 115x63x40 mm (дължина x широчина x височина), което например е с по около един сантиметър по-малко спрямо дължината и широчината на Razer Mamba например. Така или иначе удобната форма компенсира донякъде и макар аз също да съм свикнал с по-дълги и широки мишки, то Abyssus веднага буквално ми залепна в ръката. Razer Abyssus се оказа отлична мишка както за комфортна работа, така и за игра, разбира се с известни компромиси от към някои екстри, но всички основни функции, които правят една геймърска мишка са си налице. И макар в случая да става дума за по-бюджетно ориентиран геймърски хардуер, то трябва да имате предвид, че дори бюджетните геймърски продукти на Razer са в доста по-различен клас, отколкото предложенията на някои други компании, а какво остава за обикновените бюджетни не геймърски мишки. Razer Abyssus е добро решение за потребители, които искат да преминат едно ниво по-нагоре от обикновена мишка към специализиран геймърски хардуер, без обаче да се изхвърлят твърде много и да отиват в най-скъпия клас на топ моделите геймърска периферия, където ако човек си няма представа какво получава като възможности и покупката не е особено оправдана. Съветът ми обаче е при възможност да пипнете и изпробвате как се работи и играе с Razer Abyssus, преди да решите да направите евентуална покупка не само за да се убедите, че тя ще ви е удобна, но също така че осигуряваните от нея възможности реално ви дават предимства, които може да оползотворите по време на реална игра… защото ако не можете да се възползвате ефективно от елиминираните закъснения и повишената чувствителност, то като цяло покупката на специализирана геймърска периферия се обезсмисля и вината за това не е в хардуера.Всички страници от статията:

 1. Page 1
 2. Page 2


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , ,6 коментара

 1. 1 Ревю на геймърската мишка Razer Abyssus @ HardwareBG.com - Razer в България // 20.07.2010 в 23:02

  […] – Към пълното ревщ на Razer Abyssus @ HardwareBG.com […]

 2. 2 djagi // 23.07.2010 в 04:01

  Честно казано, не мога да си обясня какво би оправдало купуването на тази мишка. Ако ще са 80 лв., има далеч по-добри предложения, а за много-много по-малко пари има най-малкото поне толкова добри мишки.

 3. 3 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 23.07.2010 в 10:02

  @djagi – Тук е момента в който казваш и кои са според теб алтернативите (по-добрите на същата цена или със същото качество на по-ниска цена), че по този начин коментара ти е “малко” хейтърски ;).

 4. 4 djagi // 24.07.2010 в 02:39

  ок, аз не съм геймър и не мога да давам мнение за геймърски мишки, въпреки че и аз си пускам по някоя игра. Оставяйки настрана геймърското и предназначение, за мен, една по-добра мишка на доста по-ниска цена е Logitech LS1 Laser, примерно, въпреки че аз лично харесвам и ползвам безжични – Logitech M555b Bluetooth за лаптопа и Logitech V550 Nano за настолния, а наскоро взех и една Logitech M215 Wireless. За геймърска мишка сега гледам една на A4, която не виждам да отстъпва по нещо, дори е лазерна и с допълнителни бутони и е на половин цена. Модела е A4 XL-760H, USB, Gaming Laser Mouse. Като технически параметри и екстри според мен е значително по-добра, но пък може и да греша.

 5. 5 анонимен // 24.07.2010 в 17:36

  До сега съм ползвал какви ли не евтинии, от жични до безжични, но от години се каня да си взема професионална геймърска периферия и най-накрая преди седмица се реших. Сдобих се с Razer Lycosa, Imperator и Sphex. Мога да кажа, че са уникални. Най-доброто, което съм ползвал до момента. Хем удобно да ги ползваш, хем ти кеф и само да ги бараш. Изработката е много добра. За технически х-ки няма смисъл да говоря, въпреки че 5600dpi-то на мишката не знам кой би могъл да го ползва. С 1200dpi ми е най-добре, прецизността и скоростта са перфектни.

 6. 6 DoC // 30.07.2010 в 10:44

  анонимен, знам те кой си!!! :D
  Аз наскоро се сдобих с Imperator, но Abyssus ми беше също алтернатива (парите не бяха проблем, просто която ми беше по-удобна). Смея да кажа, че съм доста доволен от нея (Abyssus), но Императора като че ли ми залепна като я хванах. Според мен е добър избор.