Oracle с най-много сделки в банковия сектор през 2009 г.

Oracle с най-много сделки в банковия сектор през 2009 г.

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 23.07.2010, 2,923 показвания

Компанията с две отличия за най-голям брой и най-стойностни сделки за банкови платформи през изминалата година

Водещите компании за проучвания и анализи Forrester Research Inc. и Celent отличиха Oracle в два независими доклада за съответно най-голям брой и на най-висока стойност сключени сделки в банковия сектор. Независимата компания за анализи Forrester Research, Inc. за четвърта поредна година отличи Oracle за най-много сделки за банкови платформи през 2009 г.

  • Forrester Research номинира компании, които през 2009 г. са имали „повече от 35 нови клиенти за банкови платформи в поне шест региона в света.” От седемнайсетте компании, които този доклад разглежда, само Oracle и още една компания получават най-високото отличие.
  • Според доклада на анализаторската компания Oracle е сключила 56 от общо 269 „ново обявени сделки” за банкови платформи през изминалата година.
  • В доклада г-н Джост Хоперман, Вицепрезидент и главен анализатор във Forrester Research, обяви, че „Oracle за пореден път е с най-много на брой сделки и води във всички региони. Най-много сключени сделки има в Тихоокеанска Азия, Европа и Близкия изток. Решенията, които Oracle предоставя, покриват всички функционални категории, от основна банкова система до решения за клонова мрежа и управление на риска.”
  • Докладът на Forrester Research може да бъде намерен на: www.forrester.com

Oracle е с отличие и от компанията за проучвания и анализи Celent. Консултантската компания номинира компании въз основа на новосключени сделки през 12-месечния период до 30 септември 2009 г., като поставя акцент върху стойността на спечелените сделки, а не върху техния брой.

  • Според доклада „През 2009 г. Oracle излиза начело на Лигата на големите на Celent (Celent’s Big League Table), изпреварвайки конкурентни компании, сред които Temenos и TCS, благодарение на своите нови високопрофилни сделки.”
  • „Успехът на Oracle се демонстрира от факта, че компанията води в класациите във всички региони с изключение на Западна Европа. Компанията е безспорен лидер в своите традиционни пазари в Африка и Азия, където обслужва организации, сред които има както големи банки, така и малки финансови институции.”
  • Лигата на големите на Celent 2010.: Класация на глобалните банкови продажби, може да бъде намерена на: www.celent.com

„Високите признания от Forrester Research и Celent са резултат от отличните решения, експертния опит и глобалното присъствие на Oracle. Финансови институции по целия свят продължават да използват решенията на Oracle за финансовия сектор, за да реализират успешно своите критични бизнес процеси, да намалят риска, подобрят оперативната си ефективност и да увеличат своята конкурентноспособност,” сподели г-н НРК Раман, Главен изпълнителен директор и Управляващ директор на Oracle Financial Services Software.

За Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) предлага най-цялостните, отворени и интегрирани решения за бизнес софтуер и хардуерни системи в света. За повече информация,
посетете www.oracle.com/bg


Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.