NVIDIA 3D Vision Pro разкрива ново измерение във визуализациите

NVIDIA 3D Vision Pro разкрива ново измерение във визуализациите

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.07.2010, 4,981 показвания

NVIDIA 3D Vision Pro е ново 3D стереоскопично решение с радиочестотна комуникация, създадено за използване на модерни професионални работни станции и в среди с много работещи потребители, както и при решения за визуализации в големи мащаби, като видеостени например.

NVIDIA  днес официално обяви NVIDIA® 3D Vision™ Pro, ново решение за стереоскопично 3D, насочено към професионалистите – инженери, дизайнери, архитекти и химици, които работят със сложни триизмерни дизайни и нужда от възможност за преглед на проектите с висока степен на детайлност. 3D Vision Pro решенията осигуряват истинско стерео 3D обратно за потребителите, вече с поддръжка за LCD панели и предлагат практичен начин за осигуряване на богато и надеждно разглеждане на 3D съдържание и на визуализации в големи мащаби, като например на видео стени и CAVE (collaborative virtual environments).

Вграждайки иновативна радиочестотна система за комуникация в очилата с активен затвор, 3D Vision Pro осигурява оптималното качество при възпроизвеждане на стереоскопично 3D съдържание и поддържа широк набор от сценарии на ползване:

  • Отделните потребители могат да наблюдават 3D съдържание върху съвместим LCD екран, включен към тяхната настолна или мобилна работна станция с Quadro графика
  • Малки групи от потребители могат наблюдават 3D съдържание, възпроизвеждано от един или няколко проектора
  • Големи групи от потребители могат да наблюдават 3D съдържание върху видео стени или екраните на киносалони, използващи NVIDIA Scalable Visualization Solutions (SVS)

3D Vision™ Pro осигурява връзка на разстояние до около 45 метра, без появата на „сенки”, слепи петна или други проблеми свързани с комуникацията между очилата, свързани на една или повече системи. И тъй като става дума за професионално стереоскопично решение, комуникацията е двупосочна и информация за статуса на очилата бива предавана обратно към компютъра за по-ефективно управление на IT инфраструктурата.

“Благодарение на възможността за изследване на детайлите в сложна триизмерна информация, 3D стереото се превръща в един от ключовите за една модерна работна станция”, заяви Джеф Браун, генерален мениджър за подразделението на професионалните решения в NVIDIA. “Заедно, 3D Vision Pro и Quadro решенията осигуряват не само най-доброто качество, но също така и най-реалистичното 3D изживяване за професионални цели”.

NVIDIA 3D Vision Pro — Нов начин да погледнете над нещата

Артистите създаващи цифрово съдържание, дизайнерите на продукти и лекарите могат да ‘виждат’ своя свят в 3D, с перспективи, които са доста по-богати на детайли от традиционните двуизмерни гледни точки. Лекарите например могат да правят обемни изображения, като например ултразвук в 3D. Компаниите, които търсят решение за визуализации с голям мащаб, каквито са популярните видео стени вече имат на разположение надеждна технология, която им позволява да осигурят отлично изживяване за зрителите.

“NVIDIA определено е водач в областта на 3D визуализациите, тъй като работи активно над стереоскопичните 3D технологии още от 1999 година. С обявяването на професионалното си 3D решение, тази технология може лесно да премине и извън сферата на развлеченията за обикновените домашни потребители”, заяви д-р Йон Педи, президент на Jon Peddie Research. “Осигурявайки възможност за визуализации в големи мащаби и възможности за отдалечено управление, NVIDIA се изявява като пионер в 3D технологиите и за корпоративния сегмент, отваряйки вратите пред професионалните потребители и интеграторите на решения за визуализации с големи мащаби да използват 3D по начин, за който до неотдавна никой не е предполагал, че е възможен”.

Основните възможности на NVIDIA 3D Vision™ Pro включват:

  • Очила с активен затвор, които осигуряват триизмерен образ с пълната резолюция и запазват максималното качество на детайлите на текстурите и текста;
  • Презареждаеми батерии, които осигуряват до 20 часа работа без прекъсване с едно зареждане;
  • Широка гама от поддържани монитори и проектори;
  • Широка гама от професионални приложения с необходимата поддръжка.

Вече достъпни професионални приложения за NVIDIA 3D Vision Pro

Компании, като as Siemens Healthcare, Agilent, Cineform и RTT вече използват технологията NVIDIA 3D Vision Pro като ключов елемент от свои собствени нови решения, обявени неотдавна:

Siemens Healthcare вече доставя своето решение syngo.fourSight Workplace Imaging Management Solution for Obstetrics. То осигурява управлението на обемно 3D/4D съдържание, както и на двуизмерни изображения за редица от най-мощните платформи за ултразвук на siemens, подпомагайки комуникацията между лекарите, хирурзите и пациентите. Освен това може да спомогне за заздравяването на връзката между родителите и бебето все още в зародиш, както и да помогне за извършването на пред и след родилни хирургически намеси.

“Нашият софтуер syngo.fourSight Workplace, в комбинация с новата технология NVIDIA 3D Vision Pro и най-новите професионални графични решения NVIDIA Quadro се превръща в един отличен инструмент за менажиране на разнообразни изображения, които спомагат да по-лесното менажиране и достъп на важна информация за пациента от различните департаменти в болницата”, заяви Барбара Дел Принс, мениджър за сегмента OB/GYN в Siemens Healthcare.  “Лекарите, болниците и центровете за работа с медицински изображения вече разполагат с най-мощното, пълноценно и иновативно решение при боравене с обемни 3D изображения”.

Цена и наличност

NVIDIA 3D Vision™ Pro стереоскопични те решения ще са налични директно от NVIDIA, както и от оторизираните партньори на компанията, като например PNY Technologies с препоръчителна крайноклиентска цена от $349 USD за очилата с активен затвор и and $399 USD за устройството за безжична радио комуникация. За повече информация относно NVIDIA 3D Vision Pro посетете: www.nvidia.com/object/3d-vision-professional-users.html.

Графичните професионалисти могат да изпробват 3D Vision Pro по време на SIGGRAPH 2010 на щанда на NVIDIA (#717) в южната зала на Los Angeles Convention Center от 27-ми до 29-ти юли 2010. За повече информация посетете www.nvidia.co.uk/quadro. Можете да следите какво се случва около NVIDIA Quadro и в YouTube, както и в Twitter: @NVIDIAQuadro.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1100 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.