Софтуер определя оставащия живот на индустриалните CompactFlash карти на Transcend

Софтуер определя оставащия живот на индустриалните CompactFlash карти на Transcend

В раздел: Новини от на 2.08.2010, 3,085 показвания

Водещият производител на сторидж продукти обяви днес CF200I, усъвършенствана  версия на високия „промишлен” клас CF карти на компанията. Освен по-строгата технология за корекция на грешката (ECC) и за изравняване на общото статично износване, новите CF200I модели идват със софтуера Flash Life Guard на Transcend, който предлага допълнителното удобство да предупреди потребителите за момента, когато картата доближава края на своя жизнен цикъл.


Докато повечето карти са изправени пред риска да престанат да функционират поради ограничения брой записи/презаписи на техните клетки, картите CF200I осигуряват спокойствието на своите потребители да бъдат предупредени за бъдещ отказ. С активирането на Flash Life Guard софтуера, той следи клетките в картата и докладва, когато се достигне прага на циклите запис/презапис за безопасна работа. Разполагайки с тази информация, потребителите могат да управляват съхраняваните данни по-ефективно и да избегнат опасността от тяхната невъзстановима загуба.

Флаш-картите Transcend CF200I са проектирани за дълъг живот и максимална издръжливост, и в тях е вградена още по-строга корекция на грешките (ECC) и изравняване на общото статично износване. Благодарение на технологията StaticDataRefresh, която следи нивата на грешните битове при всяка операция на четене, а също и на технологията EarlyRetirement , която премества статичните данни към друг блок преди използваният да стане неспособен да съхранява  данните, картите CF200I могат да коригират грешки в данните, да осигуряват надеждността на информацията и да удължат живота на клетките-памет.

Индустриалните CF карти на Transcend разполагат с отлична температурна гъвкавост, устойчивост на удар и вибрации, и имат ниска консумация на енергия. Тяхната отлична съвместимост и издръжливост ги прави подходящи за използване в промишлени PC, вградени системи, медицински инструменти, системи за автоматизация, мрежова инфраструктура и други индустриални приложения.

Новите CF200I карти от промишлен клас използват Ultra DMA (UDMA) 4 като режим на трансфер на данни по подразбиране, като могат да поддържат до UDMA 5 при изискване за къстомизация. Флаш-модулите предлагат средни скорости на четене/запис до 40MB/35MB в секунда, поддържайки най-висока степен на стабилност. Достъпни са с капацитети 128MB, 256MB, 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB и 16GB, като техните качества ги превръщат в  едно от най-надеждните високопроизводителни CF решения за отговорни приложения.


Етикети: , , , , , ,


2 коментара

  1. 1 Сашо // 02.08.2010 в 18:20

    Как може flash картата да поддържа UDMA или какъвто и да било такъв режим на трансфер? Това не зависи ли от четеца?

  2. 2 Гого // 02.08.2010 в 19:08

    Естествено е картите да използуват вече наличен метод за трансфер и съответната шина(която е с достатъчен капацитет и за по-новият UDMA 5), достатъчно бързи са за целта и са достатъчно известни и изпробвани в практиката. Не е нужно, всяко устройство да трябва да се конструира изцяло на нови принципи и да трябва да се модернизира целият останал хардуер и софтуер за да работят с него…включая нови драйвери.