CUDA или DXVA ускорение в Adobe Flash 10.1

CUDA или DXVA ускорение в Adobe Flash 10.1

В раздел: Новини от на 9.10.2009, 5,694 показвания

nvidia-tegra-powers-12-mids-netbooksБлагодарение на обединените усилия на Adobe и NVIDIA, новата версия на Adobe Flash – 10.1, ще поддържа ускорение от графичния контролер. Целта със сигурност е била затвърждаване на позициите на Tegra и ION – мобилните платформи са друга новост на Flash сцената, а растящата популярност на ION със сигурност може да се възползва от още малко реклама. И все пак – новината не е никак маловажна и ще я оцените, ако сте попадали на някой от свръх-тежките flash сайтове, каквито често генерират гейм-девелопъри или рекламни кампании. Лошата новина е, че NVIDIA отново бръква твърде дълбоко в меда, при това в кацата на една мултиплатформена среда.

Adobe Flash 10.1 ще има версии за следните операционни системи (освен, разбира се, Windows 7 и Mac OS 10.6): Android, Microsoft Windows Mobile, Palm webOS , and Symbian S60, като добавеното видеоускорение е само част от новостите в тази версия. Повече информация за нововъведенията може да намерите тук.

Дотук с официалната част. Както по-късно се разбра, новата версия все пак ще използва DXVA ускорение, което дава възможност и на продукти на други компании (основно ATI и Intel) да се погрижат за съвместимостта с още бъдещата версия 10.1. Ясно е, че до края на годината ще се появи и първата бета, а вероятно в края на първото или началото на второто тримесечие на 2010 – официалната версия на Adobe, която ще върви гладко на какъвто и да е (тук е много уместно да употребя тази дума) “видеоускорител”.


Етикети: , , , , , ,Коментарите са забранени.