Coolink CoratorDS – да докоснеш ядрото!

В раздел: Ревюта от на 15.08.2010, 9,044 показвания

Coolink е марка с традиции в производството на охладителна техника. В България името на фирмата се свързва най-вече с качествените вентилатори, добре познати на всички ползватели на реномирани продукти за охлаждане. Тази година от Coolink ни зарадваха приятно с нов охладител за централен процесор CoratorDS.

Coolink CoratorDS има следните технически спецификации:

Впечатление прави солидната опаковка, аранжирана с фотоси и изчерпателна информация за охладителя:

Окомплектовката на CoratorDS е богата и притежава всичко необходимо, за да направи охладителя напълно съвместим с всички съвременни платформи на AMD и INTEL.

Термо пастата в комплекта Coolinks Chillaramic е на керамична основа и напълно електро непроводима. По време на тестовете с охладителя демонстрира завидни топлотрансферни качества и определено е една от качествените термо пасти на пазара.

Интригуваща е приликата в крепежа на Coolink CoratorDS с този на Noctua NH-D14.

Крепежната система осигурява 100% стабилно окачване на охладителя, а същевременно предлага лесен и бърз монтаж. Спокойно мога да кажа, че това е един от най-добрите закрепващи китове на пазара в момента.

Още един плюс за Coolink CoratorDS е наличието на вентилатор в комплекта:

Вентилаторът е перфектен както на външен вид, така и по време на работа. Единайсете витла, PWM контролът на оборотите и гаранцията от 60 месеца са само малка част от достойнствата на Coolink SWiF2-120P.

Добре реализирана е и системата за крепеж на вентилатора:

От Coolink не са пропуснали да добавят и гумени ленти, които да отнемат вибрациите на вентилатора по време на работа:

Самият охладител на свой ред е доста впечатляващ:

Както се вижда от фотосите, изработката на охладителя е на изключително високо ниво.

Иновативният момент при Coolink CoratorDS е основата на охладителя:

Конструкторите от Coolink предлагат една нова доусъвършенствана концепция на добре познатият ни  директен контакт. Адмирирам това конструкторско решение, в което виждам само позитиви и едно добро съчетаване на утвърдената през годините плътна основа и технологията директен контакт. Дали комбинацията е успешна, ще стане ясно от тестовете на Coolink CoratorDS.

След представянето на охладителя, идва ред да бъдат тествани охладителните качества на CoratorDS. Като спаринг партньор на Coolink CoratorDS, в ревюто ще се представи утвърденият въздушен гигант Noctua NH-D14. По време на тестовете са използвани един вентилатор Coolink SWiF2-120P и един брой Noctua NF-P14. Представям на вашето внимание и другите компоненти от тестовата постановка:

 • CPU: Intel Xeon 3520 (4GHz 1,281V)
 • Mobo: Gigabyte X58A-UD7
 • Ram: Kingston KHX2000C9D3T1K3 3 x 2GB
 • VGA: ATI Radeon 5770
 • PSU: Termaltake Evo_Blue 750W
 • Thermal Compound: Coolinks Chillaramic

Използван софтуер:

 • Windows 7 64 bit
 • LinX 0.6.4
 • Real Temp 3.30
 • CPU-Z 1.53.1

Тестът е проведен на открит стенд при околна температура 25 градуса по Целзий:

Монтираният охладител, въоръжен и опасен:

Let The Mortal Combat Begin:

Заключение:

Coolink CoratorDS е чиста проба топ охладител! Безкомпромисно качество на изработка, добри охладителни качества и иновативна основа са плюсовете, които искам да посоча на първо място. Веднага добавям желязната монтажна система на Coolink CoratorDS. Перфектна във всяко едно отношение – лесен монтаж и стабилно закрепване на охладителя. Какво му трябва на човек? Достойнствата на желязото се допълват от вентилатора в комплекта Coolink SWiF2-120P. Много витла, PWM, мощен въздушен поток и при ниски обороти. Като добавим и 60 месеца гаранция щастието е пълно. Добрите ми впечатления за Coolink CoratorDS се допълват и от термо пастата в комплекта Coolinks Chillaramic. На пръв поглед незначителна част от окомплектовката на охладителя, но много съществена по време на неговата експлоатация. Всеки бъдещ собственик на Coolink CoratorDS може да бъде сигурен, че ще притежава 100% надежден охладител, готов да посрещне топлината на централният процесор.

В България Coolink CoratorDS може да бъде закупен за около 90 лева.

*Изказвам сърдечните си благодарности към Coolink за предоставянето на CoratorDS за… научно-изследователската дейност на hardwareBG.com.


Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Радо // 15.08.2010 в 14:47

  Когато стигнах до адмирациите по адрес на броя на витлата на вентилатора в мен назря въпросът: това ревю ли е или прес релииз?

 2. 2 владо мобилния // 15.08.2010 в 14:56

  Сигурно е доста добър този охладител, но повечето познати които се занимават с овърклокване ползват охлаждане с течност

 3. 3 Гого // 15.08.2010 в 23:59

  Леко не ми харесват ревюта от типа всичко на една дъъълга страница – много скролване, много нещо.

 4. 4 vladec // 12.07.2011 в 08:46

  Ц-ц-ц-ц, за какво е темата, какво обсъждаме. Много си е удобно всичко на една страница, защото няма нужда да чакаш да зареди втората например.

  А в темата се говори за едно доста добро охлаждане, особено впредвид процесора и жегата още от 10 сутринта :P

Коментари: