Go! Aniventure 2010

Go! Aniventure 2010

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 25.08.2010, 3,040 показвания

В разгара на лятото и знойните софийски жеги Анивенчър – българският фестивал за аниме, манга и японска култура се готви да отпразнува петата си годишнина

Тази година е повече от специална за фестивала – тя не просто отбелязва неговия юбилей, но и бележи непрекъснатото разрастване на обществото от аниме и манга фенове – факт, без който съществуването на фестивала днес би било невъзможно.

В последните години японските продукции в сферите на анимацията (àниме) и комиксите (манга) все повече се налагат на световния пазар, печелейки милиони привърженици по целия свят. Независимо от разнообразния си формат и стил, аниме и манга успяват да запознаят и да направят съпричастни една към друга културите на запада и изтока, създавайки едно напълно ново културно движение. Неговите поддръжници, освен с комикси и анимация, активно се опитват да се запознаят и с японските култура и традции : облекло, език, навици, общество, история, музика, изкуство.

Наред с вече традиционните събития като косплей шоу( конкурс и ревю на ръчно изработени костюми от аниме, манга или видео игри), АМВ конкурс (конкурс за монтаж на аниме клипове и музика), арт конкурс и изложба, впечатляващи гейм ивенти, организаторите са запланували и няколко нови и свежи попълнения. Сред тях са два напълно нови конкурса – за авторска манга и за фенфик(оригинален разказ по мотиви от аниме/манга).
Анивечър 2010 отново ще ни очарова с хост клуб и мейд кафе( тази година: къща на гейшите, в която можете да побъбрите с някоя гейша на по чаша чай), както и с алея на талантите, но с леко променен вариант спрямо миналогодишното издание на фестивала. Както винаги неделима част от програмата на фестивала са разнообразните лекции, демонстрации и работилнички, в голяма част от които тази година са ангажирани японските доброволци в България от организацията J-CAT.

Друга изненада и нововъведение в Анивенчър е вечерната програма, за която са се погрижили HMSU и Миризма. За всички, за които купона никога не спира и настъпването на вечерта определено не е повод да си тръгнат са предназначени двете вечерни партита: Drum&Bass и Dubstep с: KMN, DropDead, F0rtunah, Dope Reach, DJ Smile, Skiller, Jamez Bongg, EXo, stelf, Acidtrip, Konspirator, Mocks, Targy, Monk, Javoreste, DJ Zionи други!
Гостите могат още да очакват: комикси от цял свят, томболи, награди, роботи, кътче за забавления и отмора, възможност да се облекат и снимат в японски дрехи и много много други!

Анивенчър 2010 започва на трети септември (03.09.2010 год.) от 19 часа с официално откриване, на което освен всичко друго подготвено ни от организаторите, културният аташе на Япония в България госпожица Ая Отаки ще отправи обръщение към гостите на фестивала. В рамките на следващите два дни (четвърти и пети септември), на територията на парти център 4км в столицата, феновете на аниме, манга и японска култура в България, а и не само те, ще имат възможност да се насладят на целя плеяда от събития.

Цените на билетите варират от 8(един фестивален ден) до 16 лв( два фестивални дни и две музикални вечери).

За повече информация посетете следният адрес: http://aniventure.net/?page_id=114

4 коментара

 1. 1 Mysteoa // 26.08.2010 в 22:26

  Кaто цъкна лика за анивенчер ми даwа 403 Forbidden

 2. 2 ШПЕКА // 27.08.2010 в 10:50

  Някой е сложил едно интервалче в повече, доколкото виждам.

  http://hardwarebg.com/goto/http://aniventure.net/?page_id=114

  Или направо http://aniventure.net/?page_id=114, за да накажем пропуска на hardwareBG.com ;Р

 3. 3 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 30.08.2010 в 21:23

  Пропуска беше от моя страна, но Ники го е оправил своевременно за което му благодаря :).

  Между другото, искам да кажа на всички които се интересуват от качествени оувърклокърски машини и водни охлаждания за компютри, че на Aniventure 2010 ще могат да видят и тестват на живо някои от творенията на “hardwareBG.com Labs” :D, защото ние ще осигурим хардуера за мероприятието :)…

 4. 4 Perfect-Blue // 01.09.2010 в 22:10

  HWBG, доколкото разбрах, сте осигурили и наградите за амв-контеста на анивенчъра, да?