Нов дизайн позволява на картите SDHC и SDXC да достигнат скорост 300MB/s

Нов дизайн позволява на картите SDHC и SDXC да достигнат скорост 300MB/s

В раздел: Новини от на 4.09.2010, 4,074 показвания

Още през юли месец споменахме, че се подготвят нови високоскоростни SDHC- и SDXC-карти памет и съответните обозначителни символи, които ще помагат на потребителите при избора им. Въпреки че паметовите продукти от клас UHS-I (Ultra High Speed) все още не са на пазара, SD-асоциацията вече е разработила нов дизайн, който позволява скорост на трансфер от рода на 300MB/s.

Нововъведението ще се приложи не само при SDHC- и SDXC-картите, но и при умалените им варианти microSDHC и microSDXC. Те ще запазят съвместимост с UHS-I.

“Нашият иновативен дизайн предоставя на потребителите възможността да използват съвместими продукти за достъп до огромния капацитет на SDXC-картите при невероятни скорости”

– каза Норм Френц, председател на SD-асоциацията. –

“Сега SDXC позволява побирането на видео с висока резолюция от холивудските студия, телевизионни предавания или HD-клипове от ваканцията ви. Secure Digital е много популярна, портативна и лесно използваема медия, която увеличава насладата от прегледа на музика, снимки и други данни. SD-асоциацията ще продължава да помага на потребителите да запазят стойността, полезността и дълголетието на всичките им SD-продукти.”

Пълните характеристики на SD 4.0-стандарта ще бъдат пуснати в началото на 2011.


Етикети: , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.