Според независимо проучване оригиналните мастилници на HP превъзхождат съвместимите предложения

Според независимо проучване оригиналните мастилници на HP превъзхождат съвместимите предложения

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 5.09.2010, 2,743 показвания

Според проучване на независима анализаторска компания оригиналните мастилници на HP осигуряват средно 34,7% повече отпечатани страници от тези на съвместимите марки и на веригите за пълнене на мастилници, които се предлагат в Европа.(1)

В проучването са тествани повече от 1 000 мастилници и са сравнявани оригиналните консумативи на HP с девет добре познати европейски марки за съвместими / напълнени консумативи и вериги за пълнене на мастилници.(2) Основните резултати от проучването са следните:

  • в теста за среден брой отпечатани страници оригиналните мастилници на HP са произвели 34,7% повече страници от съвместимите алтернативи(3), а в някои случаи с консумативите на HP са отпечатани до 350 страници повече от другите тествани мастилници.(4)
  • при тестовете за надеждност съвместимите / напълнените консумативи средният процент на повреди е 15,7%.(5) За оригиналните мастилници на HP резултатът е само 1%.(6)

“Тези резултати показват, че оригиналните мастилници на НР осигуряват по-добро качество и стойност от напълнените и съвместимите предложения“, коментира Дейвид Раян, Вицепрезидент Мастиленоструйни продукти и уеб приложения, „Решения за печат“(IPG) в HP. „Потребителите могат да разчитат на по-голям брой отпечатани страници и надеждност с оригиналните консумативи на HP. Напълнените и съвместимите алтернативи отпечатват по-малко страници и имат много по-голям шанс да се повредят,“ допълва той.

Напълнените мастилници са показали различни дефекти, включително неравномерно нанасяне на цветовете, което не може да се оправи с изчистване на мастилницата; повредa в мастилницата, която спира процеса на печат; смесване на цветовете; значителни течове и разпадане по време на инсталацията.

В теста са включени общо 920 напълнени(7) и 102 оригинални мастилници на HP. Използвани са общо 19 мастилници за моделите HP Deskjet 930 и 970, 11 мастилници за HP Deskjet 5650 и 15 за HP Deskjet 6940.

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1)      Според резултатите от сравнителен тест, извършен от QualityLogic по поръчка на HP. Сравнени са мастилниците HP 45, 78, 56, 57, 334 и 339 с продуктите на водещи марки напълнени / съвместими консумативи и вериги за пълнене на мастилници. Можете да се запознаете с цялото проучване на:  http://www.qualitylogic.com/2010hpinktestemea.pdf

(2)      Тестовете са направени в съответствие със стандарта ISO/IEC 24711. От всеки модел на HP са тествани 17 консумативи. Общо от 16 до 21 мастилници са тествани за всяка марка напълнени / съвместими косумативи.

(3)      Според сравнително проучване оригиналните НР консумативи произвеждат средно 16,7% повече страници от съвместимите / напълнените марки мастилници и 52,6% повече страници от консумативите на веригите, предлагащи пълнене на мастилниците. За повече информация, моля вижте: http://www.qualitylogic.com/2010hpinktestemea.pdf

(4)      Базирано на тестове на 920 напълнени мастилници и 102 мастилници на HP. Средният процент повече отпечатани страници е изчислен, като е пресметната разликата между средния брой отпечатани страници с всеки модел мастилница на HP и средния брой страници за кореспондиращия модел напълнени мастилници.

(5)      На базата на сравнително проучване, средният брой повреди на съвместимите / напълнените марки консумативи е бил 12,2%, а процентът на повредите при продуктите на веригите, предлагащи пълнене на мастилници е 18.4.

(6)      Повредите при оригиналните мастилници на HP е 1% и те се покриват от гаранцията на HP. За повече информация моля вижте: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?lc=en&dlc=en&cc=uk&docname=c00206040

(7)      В проучването са тествани 410 съвместими / напълнени марки консумативи и 510 консумативи от вериги магазини, пълнещи консумативи. За повече информация, моля вижте: http://www.qualitylogic.com/2010hpinktestemea.pdf


Етикети: , , , , , , , , , , ,


2 коментара

  1. 1 marto96 // 05.09.2010 в 11:17

    Е, те ако са сравнявали касета на G&G с оригинална е ясно, че ще искарат повече страници с оригиналната.

  2. 2 Jonata // 06.09.2010 в 08:41

    Сравнявали са добрата стара комбинация 45/78, която е с прилично количество мастило. В новите им принт системи мастилото е значително по-малко. Специално за 45/78 мога да кажа, че цветната глава 78 практически не става за пълнене, но пък черната 45 може да бъде пълнена десетки пъти. Това е най-ефективния откъм цена на ч/б печат метод – литър мастило е 40 лева и с него могат да бъдат отпечатани десетки хиляди страници.