Intel достигна 7мо място в класацията за най-добър глобален бранд

Intel достигна 7мо място в класацията за най-добър глобален бранд

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 17.09.2010, 3,846 показвания

Intel Corporation се издигна с две позиции в годишната класация на Interbrand Annual 100 Best Global Brands,  и се класира на 7мо място и продължи да бъде в Топ 10 от дебюта на класацията през 2001. Стойността на бранда на Intel – $32 милиарда отбелязва 4% ръст спрямо миналата година.

По отношение на представянето на Intel, за да получи това място сред световния елит от супербрандове, в своето изявление Interbrand каза:

“В година, в която много компании се свиват, Intel продължи по своя курс, като посвети милиарди долари на нови и усъвършенствани производствени мощности, които ускориха пускането на нови процесори. Компанията търси начини да разшири своя бизнес в две направления: преминаване отвъд пазарите на РС и сървъри [чрез] обявяването на чипове за всякакви устройства от мобилни телефони до умна телевизия и създаване на начини да помага на своите партньор ида подобряват своя бизнес чрез app store и създаването на програми за разработчици на приложения.

“Intel отговори също и на въпроса за сигурността като наскоро придоби McAfee. Самият бранд се старае да опростява нещата, за да помага на клиентите да се ориентират, но сега трябва да балансира силата на своите традиции да бъде РС-фокусирана компания с ясната необходимост д астане бранд на бъдещето на компютърните технологии, където телефоните ТВ, автомобилите и всичко останало сами по себе си са интелигентни. Само времето ще покаже дали брандът, който действа като двигател на компютърните технологии през изминалите 20 години ще продължи да играе тази роля и през следващите 20 години.”

Класирането на Intel за 2010 поставя компанията на същата позиция, на която беше през 2007 и 2008 преди да остане на 9то място преди една година.

Елитът на Best Global Brands включва брандове с дългогодишна история и глобален мащаб и маркетингови стратегии. Top 10 за 2010 са: Coca-Cola, IBM, Microsoft, Google, GE, McDonald’s, Intel, Nokia, Disney и HP.


Етикети: , , ,


Коментарите са забранени.