TVIX N1 (Café) – Чаша дигитална свежест

TVIX N1 (Café) – Чаша дигитална свежест

В раздел: Ревюта от на 23.09.2010, 7,302 показвания
Страница от ревюто: 1 2

«»

Още на пръв поглед новият бюджетен мултимедиен плейър на DVICO – TVIX N1 ни кара да го сравним с чаша освежаваща течност, дали обаче от устройството е достатъчно „свежо”, за да привлече интереса на потребителите? Цилиндричният дизайн е типичен за марката още от моделите от серия 5000, но никога до сега не е бил в такива компактни размери. Това е и първия модел на DVICO, който е бюджетно изпълнение на по-висок клас плейър. Окомплектовката тук е малко спартанска, но целта е ясна – независимо, на какво и какво искате да гледате с TVIX N1 можете да започнете веднага след като го разопаковате.

Наличието на аналогов композитен кабел в комплекта не трябва да ви заблуждава, че това е eдинственият интерфейс, който плейъра притежава. Набора от изходи е определено впечатляващ за тази дигитална “чаша” и тя със сигурност не отстъпва на по големия модел 6600N, с който също ви запознахме неотдавна.

Пълен комплект видео и аудио изходи и USB входове, като липсата на S-Video интерфейс не се набива на очи, а и функциите му се покриват от добрият стар RCA видео изход.

Натискайки капачето, покриващо горната част на плейъра в единия край, се откриват още два скрити, но нужни интерфейса – трети USB порт и четец за флаш карти. До тях непретенциозно се откроява и малко странния бутон за включване и изключване на плейъра. В затворено положение капачето се превръща в огромен Power on/Off бутон – хитра и практична идея.

Впечатление прави липсата на информационен дисплей, какъвто по традиция има при устройствата на DVICO, например при големият модел 6600n. Но това е в реда на нещата, след като цената на продукта също е доста по ниска. Единствените индикатори, с които разполагате са светодиодите за включено/изключено състояние.

За по-любопитните, естествено навлязохме и по навътре. Целият плейър е затворен в правоъгълен корпус, поместен в цилиндричния дизайн на устройството. Трябваше да бъдем доста груби по отношение на гаранцията, за да продължим и по навътре, но като цяло можем да кажем, че отново се разчита на процесор Realtek, подобно на този използван в по-големия брат 6600n, но тук моделът е RT1073DD+ снабден с пасивно охлаждане. За целта инженерите от DVICO са решили да ползват целия корпус като охладител. Практично, умно и най-вече безшумно решение. Разбира се можете да монтирате N1 и в автомобил, защото не ползва движещи се механични части и разполага с достатъчно добра охладителна система.

Според спецификацията на производителя, тук нещата с хардуера стоят по-различно спрямо 6600N, въпреки че ползват една и съща операционна система.
– RealTEK RT1073DD 400MHz processor
– 128MB system memory
– 128MB flash program memory

Различен процесор, с по-малък продуктов номер (в сравнение с 6600N) и по-малко място за операционната система. Питате се дали това нещо ще е проблем за плейъра да възпроизвежда различните формати, като по големият си брат 6600N? Честно казано, определено не. Плейърът възпроизведе всичко, с което тествахме и преди без никакви грижи. Няма смисъл да се впускаме в подробности, защото нещата са идентични. Съществена разлика в операционната система е видна само в тази част от системното меню (визията на менюто при 6600n скоро ще бъде същата ):

Малко по скромна наличност от системни икони в дясната горна част на работната среда:

… и това е. Реално всичко останало е абсолютно същото, както при 6600N (поне визуално).
Естествено и тук присъства менюто на български. Но как се управлява всичко това? Този път ще наблегна по-специално и на начина на управление.Всички страници от статията:

 1. Page 2


Страница от ревюто: 1 2
Етикети: , , , , , ,


5 коментара

 1. 1 sotneron // 24.09.2010 в 19:48

  Дивата е 240лв с възможност за вграждане на диск и със същия чип.И не по слаба софтуерна подръжка.

 2. 2 sceep // 24.09.2010 в 20:29

  Достатъчно е, че е Дива. Хайде няма нужда. А това едва ли може да е по-грозно.

 3. 3 grigorbg // 25.09.2010 в 01:19

  Много плеъри са с същия чип, но почти няма други с подобна софтуерна поддръжка… а през ръцете ми са минали много последната година. Включително и дивата, която не че е лоша, но е много назад – и от към софтуер, и от към поддръжка, и от към изработка.
  Всяко нещо си има цена – тука не се плаща за чипа, който ползвт всички, а за софтуера. И личното ми мнение е че си струва.

 4. 4 Mir4o // 04.10.2010 в 14:46

  Хаха, Diva, хаха, никога! Имам приятел, който смени 3 пъти MP4 плейър diva. Накрая в магазина го посъветваха просто да си вземе истинска марка и му го смениха. Смея да се доверя на екипа на Хардуера за качеството на устройството. Що се отнася до външния вид, всеки си има вкус, мен лично точно формата ме грабна. От радиоприемниците ВЕФ насам, всички домашни устройства са плоски и легнали:)

 5. 5 ellipsis // 25.11.2010 в 22:08

  Имах времето да го разгледам в магазина на Авител и да ви кажа за коледа ще си го взема..ето още един линк към продукта:
  http://www.avitel-bg.com/for_home/home_multimedia/n1_cafe/