Визуалните информационни табла на QlikView превъзхождат конкуренцията в няколко ключови области според проучване, направено от Aberdeen Group

Визуалните информационни табла на QlikView превъзхождат конкуренцията в няколко ключови области според проучване, направено от Aberdeen Group

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.09.2010, 4,308 показвания

Крайните потребители определят QlikView като 30% по-вероятно да бъде управляван от бизнес потребителите; класират го над най-добрите в класа за точност, скорост на разработка и достъпност

QlikTech (NASDAQ:QLIK), водеща компания в сферата на Business Intelligence, обяви днес, че анализаторската компания Aberdeen Group, призна продукта QlikView за изпреварващ по ефективност конкурентните предложения в своя доклад: QlikView Customers Outperform the Best-in-Class with Dashboards.

Aberdeen Group проведе проучване в 400 организации през Май и Юни 2010 във връзка с интеграцията, използването, получената стойност и бъдещи планове свързани с използването на визуални информационна табла (dashboards). В резултат на това бяха идентифицирани най-добрите 20% от участниците в проучването като най-добри в класа си (Best-in-Class).

Business Intelligence за хората
QlikView е познат отдавна със своята безпрецедентна лекота на използване, която води и до най-високото задоволство сред потребителите в индустрията. Това се дължи до голяма степен на факта, че с QlikView бизнес потребителите имат пълен контрол над информацията, която искат да разглеждат, без да трябва да се ангажират със забавяния свързани с ИТ поддръжката, която е типична за традиционните Business Intelligence решения. Докладът на Aberdeen провери силната позиция на QlikTech сред бизнес потребителите, разкривайки, че в сравнение с най-добрите класа решения, проектите използващи визуалните информационни табла на QlikView са с 30% по-вероятно да бъдат управлявани от бизнес мениджърите.

Резултатите показват също така, че потребителите на QlikView се нареждат на върха в следните категории:

– Точност: потребителите на QlikView постигат 100.9 процента точност на приходите и 100.3 процента точност на долната граница на бюджета.

– Достъпност: разходите за визуално информационно табло на потребител на QlikView се класират като по-добри от най-добрите в класа с $22.41 — приблизително една четвърт по-малко от стойността за най-добрите в класа с $28.53[1].

– Бърза интеграция: потребителите на QlikView могат да модифицират съществуващи визуални информационни табла от начало до край за един ден, в сравнение със средното време от 3.5 дни, показано в проучването.

– Точност на информацията: потребителите на QlikView са с 20 процента по-склонни от потребители на най-добрите в класа решения и 40 процента по-склонни от останалите потребители да приоритизират достъпа до данните от източника за крайните потребители. Тази функция позволява на мениджърите да сглобяват най-точната информация и да променят и експериментират свободно с Key Performance Indicators (KPIs).

“Dashboard анализите са безценен инструмент в стремежа на мениджърите да постигат по-добри, по-бързи и по-ефективни решения”, заяви Антъни Дейтър, старши вицепрезидент на продуктите в QlikTech. “Предимството в скоростта на работа на нашата in-memory технология в комбинация с изчистения, интуитивен дизайн на QlikView подкрепя потребителски ориентираната идея на софтуера. Определено е удовлетворяващо да получаваме независими доклади на база на впечатленията на крайните потребители, показващи къде осигуряваме най-голямата стойност за потребителите”.

Докладът е достъпен на следния адрес www.qlikview.com/QlikViewCustomersOutperform

За QlikTech
Мощното и достъпно решение на QlikTech за Business Intelligence позволява на организациите да вземат по-добри и по-бързи решения. Продуктът QlikView е създаден да осигурява анализи от корпоративен клас и търсене с удобството и лекотата на стандартните офис приложения. Пионерната In-memory асоциативна технология при търсене осигурява незабавни изчисления, предоставяйки точната информация за потребителите, позволявайки на професионалистите да получат ясна и полезна информация чрез интуитивно разглеждане на данните. За разлика от традиционните Business Intelligence решения QlikView осигурява както полезна бизнес информация, така и незабавна възвращаемост на инвестицията, измервана в дни и седмици, а не в месеци, години или изобщо никога. QlikView може да бъде интегриран на място, в разпределена изчислителна среда, на преносим компютър или друго мобилно устройство – от един потребител до големи организации. QlikTech (NASDAQ: QLIK) с централа в Раднор, Пенсилвания и офиси в целия свят има над 13000 клиента в повече от 100 страни и над 1100 партньора в световен мащаб.

[1] Aberdeen зададе следният въпрос в проучването, “Колко е похарчила вашата организация за последните 12 месеца за софтуерни лицензи или абонамент за визуални информационни табла, услуги за интеграция и поддръжка на такива?”

Коментарите са забранени.