Gainward с нископрофилна GeForce GTS 450

Gainward с нископрофилна GeForce GTS 450

В раздел: Новини от на 24.09.2010, 6,290 показвания

Като се има предвид, че Palit, компанията собственик на Gainward, анонсира наскоро нископрофилна версия на GeForce GTS 450, съвсем естествено е да видим подобен продукт и под бренда на дъщерната фирма. Моделът е насочен най-вече към притежателите на HTPC-системи, които търсят повечко мускули за новите DirectX 11-базирани игри. Видеоускорителят още не е представен официално, но пък още в началото на тази седмица из Мрежата плъзнаха снимки, които показват творението на Gainward в целия си блясък.

Нископрофилната карта, която носи означението GTS 450 GOOD Low-Profile, е разработена с двуслотов дизайн. За хладната работа на графичното ядро и MOSFET-транзисторите в силовата верига се грижат два алуминиеви радиатора. В тяхна помощ се върти един 50-милиметров вентилатор, който през декоративен капак изкарва топлия въздух извън кутията. Дължината на платката е малко под 19cm, така че да не се нарушава съвместимостта с компактните компютърни шасита Разбира се, в сърцето на видеокартата бие новото графично ядро NVIDIA GF106. Налични са 192 поточни процесора, както и 1GB видеопамет от тип GDDR5 със 128-битов интерфейс за комуникация. Текстурните единици са 32 на брой а растерните оператори са 16. Работните честоти също следват стандарта – 783MHz / 1566MHz / 3600MHz – съответно за ядрото, поточните процесори и паметта (QDR). Наличен е 4-фазен регулатор на напрежението, а допълнително захранване се  набавя през  единичен 6-пинов PCI-Express-конектор. Отзад е изведен един DVI- и един HDMI-изход.

Цената засега е неизвестна, но се предполага, че ще е малко по-висока от тази на обикновените модификации. Наличности може да се очакват през идния месец, обаче е малко вероятно в България да видим този модел.


Етикети: , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.