HP представи първия си ноутбук от серията Envy в България

HP представи първия си ноутбук от серията Envy в България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.10.2010, 3,820 показвания

НР представи първия в страната ноутбук от серията Envy – HP Envy 14. Envy е най-високият и луксозен клас мобилни компютри на компанията, а НР Envy14 предлага идеалния баланс между запомнящ се дизайн и технология. Компютърът е подходящ както за забавление, така и за сериозна работа с офис приложения.

НР Envy14 е компактен и изключително функционален компютър, който разполага с уникален външен вид. Envy акцентира върху първокласното усещане с изискан и фин дизайн. С цвят на матиран алуминий той е с лазерно гравирана външна страна на корпуса и на мястото, предвидено за облягане на китките при писане. Рамката на дисплея, пък е в черен въглен.

Долната част на ноутбука е изработена от магнезиева сплав, която намалява теглото му до 2,36 кг. Шасито пък е от първокачествен алуминий, който подобрява цялостната издръжливост и здравина на модела. Цялата система е с височина 2,77 см. и разполага с два самостоятелни USB порта, един споделен eSATA/USB порт, HDMI, DisplayPort, Ethernet и два изхода за слушалки – единият, от които може да се използва и като вход за микрофон.

Екран и аудио възможности

Компактният и лек ENVY 14 се отличава с прецизно изработен дизайн с 35.6 см. HD дисплей, който осигурява перфектен баланс между мобилност и производителност. Дисплеят поддържа резолюция от 1 366 х 768 пиксела.

Освен широкия екран, потребителите ще могат да се насладят и на отлично качество и яркост на картината. HP Envy 14 е с HP Radiance Infinity дисплей с едни от най-ярките и живи цветове – с до 59% по-ярки в сравнение със стандартните дисплеи. Така снимките, филмите и всяко съдържание във висока резолюция изглеждат наистина невероятно. Моделът използва технология за широк ъгъл на гледане, така че собствениците му ще могат да виждат повече и по-добре от всяка позиция.

Неповторимото визуално изживяване е съчетано със също толкова внушително аудио преживяване. В предния панел на устройството има вградени колони, които възпроизвеждат много чист и плътен звук. Освен това НР Envy14 използва уникална Beats™ аудио технология, разработена от НР в сътрудничество с
Dr. Dre™. Технологията възпроизвежда звука по начина, по който неговият автор го е създал. Аудио системата Beats е една от най-добрите и стилни в индустрията. Тя може значително да увеличи нивата на бас и силата на звука, без значение от използваните слушалки, домашна аудио система или стандартни външни колонки.

Изключителна производителност и функционалност

HP Envy 14 е напълно функционален ноутбук и предлага много висока производителност. Моделът се захранва от 2.40 GHz Intel Core i5-450M процесор, 4GB DDR3 RAM и 500GB(1) хард диск, работещ със скорост 7,200rpm. Възможностите и производителността на устройството са повече от подходящи за работа с приложенията, които се използват на всекидневна база – социални мрежи, Skype, Microsoft Office. Той може да се справи и с по-тежки приложения за обработка на мултимедийни файлове, без това да предизвика забавяне в работата на устройството.

Моделът използва видео карта ATI Mobility Radeon HD 5650 със заделен 1GB VRAM, която го прави подходящ за игри и гледане на филми в HD. Предлага се със слот за оптични устройства, камера с висока разделителна способност, позволяваща снимки и при слаба светлина, последните възможности за безжична мрежа. HP Envy 14 e с оптимизиран софтуер и включва ексклузивния за тази серия първокласен софтуер за работа с изображения и видео.

Envy14 е първият ноутбук на НР с клавиатура със задно осветяване от „островен тип”. Тя е изключително приятна на допир, а елегантните клавиши правят писането върху клавиатурата истинско удоволствие. Това не просто допълва дизайна му, но го прави по-лесен за употреба. Сега можете да включите осветяването на клавиатурата, когато се намирате в затъмнено помещение и наистина ще оцените допира на ясно разграничените бутони. Освен това моделът предлага и тъчпад, които разпознава жестове и улеснява работата със снимки и уебсайтове.

Моделът работи с 8-клетъчна батерия, която осигурява работа с устройството до 6 часа(2), без това да увеличава теглото или дебелината му.

Цени и наличност(3)

HP Envy 14 ще започне да се предлага в България от месец октомври на препоръчителна цена от 2 599 лева с ДДС.

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1) За хард дискът, GB = 1 милиард байта. До 20 GB са запазени за системни файлове
(2) Животът на батерията зависи от заредените приложения, безжичната мрежа и настройките на захранването.
(3) Препоръчителна крайно клиентска цена. Реалните цени могат да варират


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.