Gigaset се цели в номер 2 на българския пазар

Gigaset се цели в номер 2 на българския пазар

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 19.10.2010, 4,190 показвания

Европейският пазарен лидер в DECT телефонията – Gigaset Communications – обяви целта си да достигне 20% пазарен дял и да бъде един от двата лидера на българския пазар през 2011 г. Като част от стратегията си Gigaset ще ускори въвеждането на нови модели в България и ще засили връзките си с водещите телекомуникационни оператори. Gigaset Commuications е един от световните лидери в производството на безжични стационарни телефони и пазарен лидер в DECT телефония в Европа.

На медия брифинг днес в София г-н Едуард Шмидхофер, главен изпълнителен директор на Gigaset Communications Австрия и г-н Маркус Шмит-Фумиан, директор “Иновации и дизайн” в Gigaset Communications представиха стратегическите цели на компанията за България и виждането на Gigaset за бъдещето на комуникациите за дома. Г-н Едуард Шмидхофер, който отговаря и за дейността на компанията в България, отбеляза:

“България е много важен пазар за Gigaset. Ние сме номер едно на Европейския пазар за DECT телефония и това определя бъдещите ни цели тук. Отличаващите ни характеристики – уникален дизайн, иновативни технологии и качество – ни позволиха да изградим водещата премиум марка в индустрията. От началото на годината ние постоянно увеличаваме средната продажна цена на продуктите ни в една много конкурентна и сложна икономическа среда. Очевидно най-претенциозния потребител – Европейският – цени дизайна и качеството на продуктите на Gigaset. Да бъдеш номер едно или две на българския пазар не означава задължително голяма продуктова линия от ниско качествени продукти. Проучванията ни показват, че българският потребител също цени добрия дизайн и след като демонстрирахме в Европа, че дори като премиум марка можем да печелим пазарен дял от конкуренцията, няма причина да не постигнем същия успех и в България.”

Според последните данни от юни 2010 г. Gigaset постига средна продажна цена от 57 евро, сравнено с 46 евро средна цена за индустрията в Европа. Като резулат от много успешно продуктово портфолио и нова бранд стратегия, Gigaset успя значително да увеличи оперативната си приходи и печалба в сравнение с резултатите през 2009 г. Към юни 2010 г. пазарният дял на компанията при DECT телефонията достигна 34%. През първото тримесечие на 2010 г. Gigaset промени бранд стратегията и корпоративния си дизайн. Компанията въведе нов, динамичен бранд на пазара, основан на иновативни технологии, автентични материали и ясно отличаващ се дизайн; развити и произвеждани в Германия според най-високите стандарти за качество и опазване на околната среда, продуктите на Gigaset формират същността на марката на компанията.

По време на събитието в София, г-н Шмит-Фумиан отбеляза и тенденциите в комуникациите за дома, които Gigaset ще следва при бъдещото си развитие: “Светът на дигиталните комуникации се промени драстично през последното столетие. Бяха ни нужни 100 години да се освободим от кабелите, но само десет години, за да направим гласовите комуникации достъпни за всички. Дигиталните мрежи обхванаха целия свят, но те все още са относително отделени от гласовите комуникации. В бъдещето дигиталните технологии ще се интегрират по начин, който ще доведе до по-богати и интуитивни способи за човешка комуникация – в дома, офиса или навън.”
Наскоро Gigaset представи в България многократно награждавания SL400 и планира да представи на пазара пет нови модела до края на 2010 година.

За Gigaset

Gigaset Communications GmbH е един от най-големите световни производители на безжични телефони и е пазарен лидер при DECT телефоните в Европа. С централа в Мюнхен, компанията развива, произвежда и дистрибутира продукти с високо качество под марката Siemens Gigaset. Продуктовата гама на Gigaset включва телефони за фиксирани мрежи и устройства за VoIP. Основната продуктова линия на Gigaset е разположена в Бохолт, Германия, където продуктите на компанията се произвеждат според най-строгите стандарти за качество и опазване на околната среда. Gigaset Communications притежава лиценз за търговската марка Siemens.

Gigaset Communications GmbH е компания част ARQUES Industries AG (http://www.arques.de).
Допълнителна информация за медиите е налична на http://www.gigaset.com/press
Повече за Gigaset Communications може да откриете на http://www.gigaset.com
Официален представител на Gigaset за България е “Биттел” ЕООД – www.bittel-bg.com


Етикети: , , , , , , , , , , ,


2 коментара

  1. 1 Сашо // 19.10.2010 в 20:17

    Ха, тези смятай, като вече хората спряха стационарни телефони да използват се сетиха…

  2. 2 Краси // 18.08.2011 в 11:06

    :) Бъдещето е в IP телефонията… а те имат – http://www.bittel-bg.com/content.php?ln=bg&pid=145