Новите курсове ‘Intel Teach – Elements’ бяха обявени официално на няколко местни езика по време на Intel International Education Summit 2010

Новите курсове ‘Intel Teach – Elements’ бяха обявени официално на няколко местни езика по време на Intel International Education Summit 2010

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 19.10.2010, 2,795 показвания

По време на встъпителните си презентации на тазгодишното издание на конференцията Intel International Education Summit, която се проведе в Букурещ, Румъния, Intel описа как образователните системи в Европа и Близкия Изток могат да дадат възможност на учителите да дадат възможност на своите ученици да станат по-конкурентоспособни в цял свят, като използват технологии.

Тазгодишната конференция е седмото по ред годишно събитие, организирано от Intel, което има за цел да събере на едно място ИКТ и образователни специалисти да обсъдят начина, по който образователните системи могат да бъдат подобрени с използването на технологии.

Правейки още една стъпка напред с ангажимента на компанията в областта на образованието и иновациите, Intel съобщи своите планове да реализира серията курсове ‘Intel Teach – Elements’ с локализирани, преведени версии на френски, немски, италиански, португалски, румънски, руски и турски език още през четвъртото тримесечие на 2010 г.

“С тези нови Intel Teach курсове ние можем да синхронизираме стратегията си с очакванията на образователните системи по отношение на по-кратко, навременно, интерактивно онлайн съдържание в подкрепа на засилване образованието на 21-ви век, базирано на проекти”, каза Дани Арати, мениджър “Образование” в Европа, Intel.

Серията ‘Intel Teach – Elements’ представлява комплект от интересни, завладяващи кратки курсове за учители, които предоставят възможности за по-детайлно запознаване с модерните образователни понятия, като например учене на базата на проекти, оценка на уменията на 21-ви век или работа с инструменти за Web 2.0. Някои от ползите от тези онлайн серии са бързо професионално развитие за заети учители, възможност да преподават курсовете онлайн или лице в лице, както и лесно за употреба съдържание за просто въведение в онлайн курсовете. Първият курс от сериите – Project-Based Approaches, има за цел да помогне на учителите да подобрят начина, по който разбират и прилагат ученето, базирано на проекти, в съвременната класна стая. Курсът се състои от 5 модула с широк диапазон – от общ преглед на това какво означават проектите до правилно планиране, напредък и наблюдение, базирани на нуждите на учениците.

Intel планира да разшири списъка от локализирани версии на серията Intel Teach Elements Project-Based Approaches в Европа, включително в държави от Централна и Източна Европа.

“Регионът на Централна и Източна Европа се движи успешно към глобалната конкурентоспособност и е изключително важно техните образователни системи да отговорят на очакванията на средата днес и в бъдеще”, добави Дани Арати по време на Intel International Education Summit 2010.

Събитието беше седмо по ред и за първи път Intel организира конференцията в държава от региона на Централна и Източна Европа. Събитието събира представители на правителства, лидери на мнение, образователни специалисти и учители от цял свят, които да обсъдят значението на технологиите за образованието в една икономика, базирана на знанието, както и начини как да подобрят образователните системи с помощта на технологиите.


Етикети: , ,


Коментарите са забранени.