Ричард Маканиф, Изпълнителен вицепрезидент на VMware, посети българския център за разработки на компанията

Ричард Маканиф, Изпълнителен вицепрезидент на VMware, посети българския център за разработки на компанията

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 22.10.2010, 5,041 показвания

Българският екип на VMware с принос за нов топ продукт на VMware

VMware, Inc., световен лидер в разработката на софтуерни решения за виртуализация на бизнес инфраструктури, обяви посещението в България на Ричард Маканиф, Изпълнителен вицепрезидент по развойна дейност на компанията. Ричард Маканиф пристигна в центъра за разработки в София, за да поздрави лично българския екип, който работи по някои от новите топ продукти на компанията, представени на VMworld Europe 2010 миналата седмица.

Софтуерните специалисти от VMware България имат съществен принос в разработката на новия продукт на компанията – VMware vCloud Director. Революционното приложение представя нов модел за предоставяне и използване на ИТ услуги през т.нар. хибридни cloud архитектури. Този продукт прави възможно построяването на частни облаци, с високо ниво на сигурност, даващи достъп на голям брой крайни потребители като заделя ресурси във виртуални центрове за база данни. Потребителите могат да достъпват ресурсите си през web-базирани портали и програмни интерфейси като напълно автоматизирани услуги по каталог. Използвайки VMware vSphere™ и VMware vCloud Director организациите не само могат да създават по-сигурни частни облаци на по-ниска цена, а вътрешните ИТ отдели могат да действат като истински доставчик на услуги на бизнеса, който поддържат.

„Щастлив съм да срещна в България професионалисти на изключително високо ниво, които отговарят на стандартите за качество и стратегическите приоритети на VMware. Висококвалифицираните софтуерни специалисти във VMware България, които работят върху някои от топ продуктите на компанията, ни помагат да създаваме приложения за виртуална инфраструктура от следващо поколение.”, коментира Ричард Маканиф. „Заедно с екипи като този сме напълно готови да посрещнем една нова реалност на ИТ пазара, в която броя на сървърните приложения, работещи върху виртуални инфраструктури надвишава този на софтуера, инсталиран върху физически машини.”

Представители на българския екип показаха свои разработки и взеха активно участие в двете водещи събития за света на виртуализационните и cloud технологии – VMworld Europe в Копенхаген миналата седмица и проведения в началото на септември в Сан Франциско VMworld US.

Европейската конференция на VMware продължи темата от събитието в Сан Франциско “Virtual Roads, Actual Clouds” бе посетена от повече от 6000 души и включваше повече от 115 уникални сесии с участието на специалисти от компанията, партньори и клиенти, които заедно правят възможно развитието на виртуалните технологии и cloud системи. Кратки презентации на Пол Мариц, Президент и  Изпълнителен директор на VMware и Стив Херод, Вицепрезидент по развойната дейност и Главен технически директор в компанията от откриването на събитието са достъпни на http://www.vmware.com/go/vmworld-generalsession.

Повече за Ричард Маканиф

Ричард Маканиф заема позицията на Изпълнителен вицепрезидент по развойната дейност на VMware. Ръководи дейността на отделите по проучвания и разработка във VMware, фокусирани върху развитието на бизнеса с приложения за настолни компютри и сървъри.

Ричард Маканиф има над 28-годишен опит в управлението на проекти за софтуерни разработки като преди присъединяването му към VMware работи 21 години за Microsoft. Като корпоративен вицепрезидент за Microsoft Office, той отговаря за няколко от най-значимите софтуерни инструменти на компанията, сред които Excel и Access.

Ричард Маканиф има магистърска степен по системно и индустриално инженерство от Университета на Аризона, магистърска степен по икономика на ресурсите от Масачузетския университет, както и бакалавърска степен  по икономически науки от същия университет.

Повече за VMworld Europe 2010

Събитието събра в Копенхаген повече от 6000 участника от над 82 страни.

По време на тридневната конференция  VMworld Europe 2010 представи на своите посетители 115 уникални сесии с участието на специалисти от компанията, партньори и клиенти и се отличи с разнообразие от 30 различни технически теми, организирани в лабораторни станции с възможност за едновременно изпълнение на до 240 индивидуални сесии и със сумарно повече от 5600 места. В допълнение на това събитието включи и програмата „Експертни знания”, чрез която участниците имаха възможност директно да се свържат с експерти от областта на техните интереси. Това са уважавани специалисти, част от световната VMware общност, съставена от клиенти, блогъри и служители на компанията, които активно участваха в работни сесии и групови дискусии.

Повече за VMware

VMware (NYSE: VMW) е глобален лидер в сферата на софтуерни решения за виртуализация на бизнес инфраструктурата, приложими във всички сегменти – от настолни компютри до корпоративните центрове за данни и актуалните cloud архитектури. Малки и големи организации разчитат на продуктите на компанията за намаляване на своите инвестиционни и оперативни разходи като направят  ИТ системите си по-сигурни и ефективни и същевременно проявяват отговорна политика към околната среда. С годишен приход от 2 млрд. долара за 2009, повече от 190 000 клиенти и над 25 000 бизнес партньори VMware е една от най-бързо развиващите се публични софтуерни компании. VMware, с централа базирана в Пало Алто, Калифорния, е мажоритарна собственост на EMC Corporation (NYSE:EMC).  През 2007 г. VMware отвори в София своя втори по големина център за проучвания и разработки в света. За повече информация посетете www.vmware.com.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.