TP-Link с обновен рутер TL-WR841N/ND

TP-Link с обновен рутер TL-WR841N/ND

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 2.11.2010, 10,051 показвания

Моделът е с подобрен обхват и е предназначен специално за дома и малкия офис

Производителят на мрежово оборудване пуска на пазара нов вариант на популярния безжичен рутер TL-WR841N (с модификацията TL-WR841ND – с отделящи се антени) . Устройството е ориентирано към SOHO  потребителите. Моделът поддържа стандарта IEEE 802.11n със скорост на безжичен трансфер на данни до 300 Мбит/с.

Новата версия на продукта е с обновен дизайн, който ще импонира на домашните потребители. Устройството разполага с нови антени, осигуряващи по-мощен сигнал – 5 dBi вместо 3 dBi. Те приемат и предават едновременно няколко потока данни (MIMO технология), осигуряват по-голяма зона на покритие, стабилна връзка и максимална пропускателна способност. Новият дизайн подобрява охлаждането с по-добро разпределение на въздушните потоци във вътрешността на устройството. За удобство на потребителите на корпуса е изведен бутон за включване/изключване на захранването.

Елементарната процедура на инсталация и удобният интерфейс позволяват бърза настройка и влизане в мрежата за няколко минути, съобщават от производителя. Устройството има възможност за установяване на приоритети за ресурсоемки приложения, чувствителну към прекъсването на сигнала като гласов трафик и поточно видео. Системата за защита на TL-WR841N/ND включва поддръжка на SSID, контрол на достъпа на базата на MAC-адреси, WEP-криптиране, WPA/WPA2 и WPA-PSK/WPA2-PSK автентификация. За настройка на параметрите за сигурност е нужно само натискане на един бутон на корпуса, и автоматизираното помощно средство QSS ще настрои защитата на комуникацията с WPA2 алгоритми за криптиране.

„И двете модификации на рутера са достъпни у нас, интересът към тях е оправдан поради оптималното съотношение цена/възможности,” коментира Даниел Димитров, продуктов мениджър в Диджи Електроникс.

Безжичните рутери на TP-Link идват с гаранция 2 години.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,3 коментара

  1. 1 blade // 07.11.2010 в 17:07

    Как мога да се сдобия със обновената ND версия при положение че не съм от София ?

  2. 2 sasho // 18.01.2011 в 21:19

    mnogo dobur ruter :) no oburnete vnimanie i laptopa da ima da podarja IEEE 802.11n ,moq nepodurja6e i si vzeh adaptor USb i sa e perfe :P

  3. 3 Колев // 03.03.2011 в 19:20

    Някой може ли да ми обясни разликата между N и ND? Какво ще рече отделящи се антени?