Мултимедиен център и ефективно съхранение на данни в ново мрежово решение от D-Link

Мултимедиен център и ефективно съхранение на данни в ново мрежово решение от D-Link

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.11.2010, 5,848 показвания

ShareCenter Pulse DNS-320 съхранява, възпроизвежда в реално време, защитава и управлява цифрово съдържание

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разширява портфолиото си от NAS предложения с нов модел от серията “ShareCenter”.  Pulse DNS-320 предлага повече мрежова памет и функции отвъд традиционната представа за резервиране на информацията. Устройството е разработено с вградена поддръжка на два твърди диска и възможност за стрийминг в реално време на документи и цифрово съдържание като снимки, видео и музика. Данните се съхраняват централизирано и могат да бъдат ползвани от оторизираните потребители от всяка една точка на мрежата. Осигурен е и достъп до информацията директно от Интернет през web файлов сървър. Съдържанието, съхранявано на DNS-320 се резервира и защитава автоматично.

Този модел на D-Link е насочен към крайните потребители и малки компании с до 10 служители. Към серията “ShareCenter” в бъдеще ще бъдат добавяни и нови предложения – от лесни за ползване устройства за цифровия дом до професионални решения за сложни корпоративни среди.

ShareCenter Pulse (DNS-320) – основни характеристики

 • 1 x 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet порт
 • Поддръжка на до два SATA диска* (с максимален капацитет от 4 терабайта)
 • 1 USB 2.0 порт за допълнителна памет
 • Оперативни режими: JBOD (Just a Bunch of Drives), RAID0, RAID1
 • Вградени FTP,  iTunes и UPnP AV сървър
 • Включен софтуер за резервиране (Faresdome)
 • Съвместимост с Windows, Linux, MacOS операционни системи
 • Улеснена начална инсталация с помощта на Easy Search Utility софтуер

* Решението може да бъде закупено със свободни гнезда за дисковете или директно с два диска (от 1 или 2 терабайта)

ShareCenter Pulse (DNS-320) гледай в реално време и съхранявай

D-Link допълва портфолиото си от NAS продукти с ShareCenter Pulse (DNS-320). В сравнение с предишните модели, новото устройство предлага по-бърз процесор, повече оперативна памет и подобрена цялостна производителност. Само за секунди то може да стартира възпроизвеждане в реално време на цифрова информация като снимки или музикални видео клипове към съвместими крайни устройства, благодарение на вградения UPnP AV медия сървър, при това без нуждата от настолен или преносим компютър. DNS-320 позволява и едновременна работа от няколко потребителя върху документи и мултимедийни файлове. Така всички оторизирани потребители, като членовете на семейството и приятели, могат да записват, управляват и разглеждат съдържанието по всяко време. Вграденият web файлов сървър дава възможност за лесна обмяна на данни през Интернет – файлове, публикувани от Мрежата могат да бъдат свързани директно с потребителския компютър чрез въвеждане единствено на потребителско име и парола.

Защити и управлявай

В допълнение към възможностите за възпроизвеждане в реално време и съхраняване на цифрово съдържание, NAS решението позволява и ефективно резервиране на информацията благодарение на поддръжката на няколко оперативни режима като JBOD, RAID 0 и RAID 1. Първият от тях позволява обединяване на всички дялове в един огромен хард диск. При Raid 1 режима  се създават и съхраняват два отделни огледални образа на двата хардиска на всички качени файлове.

Устройството поддържа и софтуера за резервиране на данни на Time Machine, разработен специално за MAC операционни системи. Приложението автоматично създава резервно копие на цялата съхранявана или  модифицирана информация и когато е необходимо, може да възстанови по-стари версии на съответните файлове. Потребителите могат да избират между пълно и частично резервиране на данните.

Конфигурирането на DNS-320 е точно толкова лесно и удобно като обикновеното резервиране на информация: Easy Search Utility софтуерът на D-Link автоматично открива и свързва устройството в мрежата. Към потребителския пакет е приложен и софтуер за резервиране, който може да бъде използван за специфично архивиране – ръчно, продължаващо във времето или стартиращо в определени моменти.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.bg.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


3 коментара

 1. 1 sektor // 04.11.2010 в 09:45

  На каква цена се очаква да бде продавано устройството?

 2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 05.11.2010 в 09:26

  Очакваната цена е около 220-250лв.

 3. 3 tonidn81bs // 06.11.2010 в 18:04

  А кога се очаква на нашия пазар, и от коя фирма?