Компактни и мощни: нова “EasySmart” серия комутатори от D-Link

Компактни и мощни: нова “EasySmart” серия комутатори от D-Link

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.11.2010, 3,810 показвания

Fast Ethernet устройствата от серията DES-1100 подобряват мрежовата производителност и улесняват инсталацията

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разширява портфолиото си от комутатори с появата на първите “EasySmart” устройства от серията DES-1100. Новата продуктова линия включва модели с 16 (DES-1100-16) и 24 (DES-1100-24) порта. Компактните комутатори с Fast Ethernet интерфейс са лесни за инсталация и конфигурация, за което допринася изключително интуитивния интерфейс. Устройствата подобряват мрежовата производителност като осигуряват високи скорости на трансфер на данни и безпроблемна работа с големи  файлове при локално съхранение или възпроизвеждане в реално време. Общото и при двата модела е внедряването на ефективна технология за охлаждане без вентилатори, което редуцира евентуалния фонов шум в работната среда.

Гамата “EasySmart” е подходяща за малки работни мрежи – например за агенции и офиси, в които нуждата от управляемост на мрежовите ресурси нараства, но в същото време отсъства техническа експертиза за поддръжка на управляем комутатор.

EasySmart DES-1100 – основни характеристики

  • 16 x 10/100 (при DES-1100-16) или 24 x 10/100 (DES-1100-24) порта с Fast Ethernet интерфейс
  • Поддръжка на протоколите 802.3, 802.3u (Fast Ethernet) и 802.3x (full duplex Ethernet)
  • QoS функционалности (Quality of Service) като 802.1p-съвместима приоритизация на трафика, 802.1Q VLAN сегментиране
  • Защита на достъпа до мрежата чрез заключване по MAC адреси
  • Други характеристики по сигурността като контролиране на broadcast/multicast сесии и  засичане на подозрителни, повтарящи се мрежови процеси
  • Управление в Windows среда чрез включения SmartConsole софтуер
  • Технология за охлаждане без вентилатор
  • Намалена консумация на електроенергия: 5.96 W в режим на работа или 2.67 W в режим на готовност при модела DES-1100-16; 7.68 W при работа или 2.87 в режим на готовност за DES-1100-24

EasySmart – съвременни и лесни за използване комутатори

С увеличаването на трафика на информация и съответното усложняване и усъвършенстване на мрежите, се изостря и нуждата от подобрение на ИТ функционалностите за малкия бизнес. Комутаторите на D-Link от серията “EasySmart” се вписват отлично в тази пазарна тенденция като включват само основни функции по управлението – това ги прави подходящо, несложно решение за изграждане на мрежи за малкия бизнес. Устройствата се отличават с комфортен потребителски дизайн и интуитивно управление на характеристиките. Те могат да бъдат лесно инсталирани и конфигурирани без нуждата от специализирани ИТ познания.

Тези Fast Ethernet комутатори са напълно съвместими с актуалните регулаторни рамки във връзка с ефективното опазване на околната среда. Благодарение на вградените интелигентни процесори, те консумират по-малко електроенергия и намаляват обема на отделяната топлина. DES-1100-16 и DES-1100-24 не се нуждаят от вентилатори за охлаждане и работят изключително тихо.

Акцент върху производителността и сигурността

С помощта на “EasySmart” комутаторите могат да бъдат изградени мощни и добре защитени мрежи. Устройствата поддържат 802.1p приоритизиране на заявките, което позволява безпроблемната работа на чувствителни към трафика приложения като възпроизвеждане на видео в реално време или web конференции. Точно с идеята за ефективно управление на този критичен мрежови ресурс – капацитета на връзката – D-Link предлага възможност за задаване на максимални стойности на скорост (в Kbps) на предаване и получаване на данни при всеки порт. Подобна индивидуална регулация на портовете позволява постигане на максимални трансферни скорости за най-важните устройства и приложения в мрежата.

Като част от набора от характеристики по сигурността идва и функцията за контрол на „претоварването”, която защитава комутатора от блокиране. Тя позволява и ефективно предпазване от получаване и препращане на  нежелани пакети от данни, надвишаващи предварително зададени квоти. Внедрената VLAN функционалност дава възможност за създаване и поддръжка на независими мрежови сегменти, които са особено полезни за чувствителни към сигурността бизнеси като такива от областта на финансите или управлението на човешки ресурси.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.За повече информация посетете www.d-link.bg


Етикети: , , , , ,Коментарите са забранени.