NVIDIA представя най-бързият DX 11 графичен процесор… Отново!

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 9.11.2010, 6,465 показвания

Новият GeForce GTX 580 осигурява още по-добро ниво на геометричен реализъм за геймърите

Днес NVIDIA® официално обяви своя най-нов потребителски ориентиран графичен чип, разработен на база на архитектурата Fermi – GeForce® GTX 580, който е преработен на ниво транзистори, с цел да осигури подобрена енергийна ефективност и по-висока производителност спрямо предходното поколение продукти.

Графичните процесори GeForce GTX 580 осигуряват най-високата производителност в игрите използващи DirectX 11 (DX11) и разполагат с поддръжка за технологиите NVIDIA 3D Vision™, Surround, PhysX™, SLI® и CUDA®, укрепвайки допълнително позицията на компютърните конфигурации с GeForce-базирани видеокарти, като най-мощните геймърски платформи в света. Комбинацията от иновативно охлаждащо решение, функциониращо на базата на принципа на изпарителната камера, както и новите подобрения в архитектурата, превръщат GTX 580 в най-бързото и с най-тихо охлаждане решение в класа си, осигурявайки до 35 процента по-добра ефективност за изконсумиран ват електроенергия[1] и производителност, която е с до 30 процента по-висока от тази на GeForce GTX 480[2].

За най-новите игри, които използват теселация – ключов елемент от възможностите на DirectX 11 – GeForce GTX 580, със своите 512 CUDA ядра, осигурява до 160 процента по-висока производителност[3] спрямо най-близкия конкурентен продукт. Дори в игри, които използват предходните DX9 и DX10, GeForce GTX 580 е по-бърз с до 62 процента[4], включително в хитови заглавия като StarCraft II.

“В Crysis 2 ние е се възползваме новите възможности, които NVIDIA осигурява в графичните процесори GeForce GTX 580 GPU”, заяви Цеват Йерли, президент и изпълнителен директор на Crytek. “Супервойникът, който трябва да спаси Ню Йорк от нашествието на извънземни ще трябва да разполага с най-добрите възможни технологии. И тук става дума не само за неговия нанокостюм, но също така и за впечатляващ DX11 геометричен реализъм, който графични процесори като GeForce GTX 580 могат да предложат на PC геймърите”.

“В Epic сме стандартизирали разработката на Unreal Engine 3 върху графични процесори NVIDIA GeForce”, заяви Тим Суини, основател на Epic Games. “GTX 580 не само ни дава още повече рендираща и изчислителна мощност спрямо предишното поколение висок клас графични процесори на NVIDIA, но благодарение на новата охлаждаща система те са и много по-тихи. Без значение дали сте инженер, който използва Unreal Technology или геймър, който иска да получи най-доброто Bulletstorm изживяване, GTX 580 ще може да ви го осигури”.

С пълна поддръжка за технологиите NVIDIA 3D Vision и NVIDIA Surround, GeForce GTX 580 също така осигурява и графичната и видео изчислителна мощност, която е необходима, за да се насладите на любимите си игри и Blu-ray филми в стереоскопичен 3D режим. А с помощта на технологията NVIDIA SLI™ – най-добре скалиращата се в индустрията платформа за съвместна работа на повече от един графичен процесор, геймърите ще бъдат очаровани от сериозното подобрение на производителността в игрите, добавяйки втора или трета GeForce GTX 580-базирана видеокарта в своя компютър.

GeForce GTX 580 вече се предлага от водещите в световен мащаб партньори за видеокарти, на базата на графични чипове на NVIDIA, в това число: ASL, ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac и други.

Основни акценти при новите графини процесори GeForce GTX 580:

 • 512 CUDA ядра и 16 PolyMorph енджина, осигуряващи огромна изчислителна мощ и високопроизводителна теселация в игрите.
 • Наличност на пазара след обявяването с препоръчителна крайна цена от 479 Евро.
 • До 35 процента подобрение в производителността за ват електроенергия.
 • Нова охлаждаща система, осигуряваща най-тихата работа за видеокарта в този клас.
 • Ново ниво на геометричен реализъм — 2 милиарда триъгълника в секунда.
 • Осигурява нужната свобода на разработчиците на софтуер да създават впечатляващи DirectX 11 игри.

За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.

[1] Производителността на ват е изчислена на база на резултата от 3DMark Vantage Extreme разделен на консумацията на електроенергия от страна на видеокартата.
[2] Производителност, измерена в 3DMark Vantage Extreme с Core I7-965, X58, 6GB DDR3, Win7 64-bit, NVIDIA Driver: Release 260.
[3] GeForce GTX 580 в сравнение с Radeon HD 5870 и  H.A.W.X. 2 в резолюция 2560×1600 4xAA/16xAF, с Core I7-965, X58, 6GB DDR3, Win7 64-bit, NVIDIA Driver: Release 260, AMD Driver: Cat 10.10.
[4] GeForce GTX 580 в сравнение с Radeon HD 5870 и  StarCraft II at 2560×1600 4xAA/16xAF, с Core I7-965, X58, 6GB DDR3, Win7 64-bit, NVIDIA Driver: Release 260, AMD Driver: Cat 10.10.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,3 коментара

 1. 1 gosho_amd // 10.11.2010 в 09:27

  Не мога да отрека ,че най-края зелените направиха нещо с доста голямо закъснение ще видим става интересно от няколко месеца АTi има конкуренция и то не малка да видим HD6900 какво ще представлява летвата е доста високо вдигната…..

 2. 2 polyksena // 10.11.2010 в 14:19

  Летвата е вдигната високо, но тия карти харчат ток като малки калорифери:) Не съм на ясно с иновациите в тази посока, обаче определено не са green ориентирани.

 3. 3 цецо // 10.11.2010 в 16:05

  Ту едните , ту другите ” вдигат летвата” – за мен по-важното е цените да намаляват, а фпс-ите да се увеличават. Накратко – АМД се грижат за първото, а Нвидиа – второто – винаги е било така.

Коментари: