AMD очерта ярко бъдеще за компютърните технологии в Деня на финансовите анализатори

AMD очерта ярко бъдеще за компютърните технологии в Деня на финансовите анализатори

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 11.11.2010, 3,462 показвания

По време на ежегодния Ден на финансовите анализатори, AMD (NYSE: AMD) демонстрира как уникалната комбинация на централни и графични процесори в един кристал ще осигурят иновативен пробив в процесорния дизайн. Чиповете на AMD с новата архитектура по план ще започнат да се доставят на OEM производителите в началото на 2011 г. Служители на компанията обясниха как този нов клас процесори – AMD Fusion ускорени процесори (Accelerated Processing Units – APUs), е предназначен да даде стабилно предимство в работата с натоварващи задачи, при това интегрирани в РС с компактен формат или преносими машини с дълъг живот на батерията, като осигурят бъдещия растеж на AMD.  Новите AMD Fusion APU използват DirectX® 11-съвместими графични технологии в съчетание както с пестящи енергия, така и с високопроизводителни многоядрени x86 CPU технологии. Тези APU са предназначени силно да подобрят съвременната работа с Интернет, с обработката и възпроизвеждането на видео, и изживяванията в игрите (в клиентски и онлайн режим). За пръв път AMD демонстрира своята нова, високопроизводителна, x86 многоядрена CPU архитектура с кодово име “Bulldozer” и предостави допълнителна информация за пускането на “Bulldozer” платформата на пазара.

Повече подробности за съобщенията, които направи AMD, можете да намерите в роудмап блога , а коментари за това какво APU чиповете означават за AMD ще откриете в AMD Fusion блога.

“Бизнес моделът на AMD постоянно осигуряваше оперативна печалба през тази година, докато силата на нашите платформени предложения доведе до непрекъснато разширяване на нашата клиентска база,” каза Дирк Майер, президент и CEO на AMD. “Индустрията се намира в инфлексна точка, като потребителите искат технология, която е още по-завладяваща и интерактивна. С бъдещите AMD Fusion APU комбиниращи DirectX 11-съвместими графични процесори и централни процесори от ново поколение в един чип, ние ще получим водещи позиции в следващата изчислителна ера на индустрията с богато и ярко дигитално изживяване.”

“AMD Fusion продуктите представляват най-големия напредък в процесорните технологии от преминаването на индустрията към многоядрен дизайн,” заяви Нейтън Брукууд, анализатор в Insight 64. “AMD Fusion подпомага качественото увеличение на производителността в процесорите от стартов и масов клас, като дава възможност на разработчиците на софтуер да обогатят своите предложения по начини, които преди това би било трудно да си представим. Тези усилени приложения, на свой ред, ще дадат на РС индустрията средствата за разкриване на нови възможности, които само най-новите GPU технологии могат да осигурят.”

Ускорените процесори AMD Fusion бележат значителен скок към технологични иновации, адресиращи еволюиращите изчислителни товари и потребителските нужди от по-малки, енергопестящи форм-фактори, които осигуряват по-богати визуални изживявания като:

 • Забележителна работа в Мрежата по отношение на съкратено време за реакция, качество на графиката и качество на анимациите.
 • Гладко възпроизвеждане на видео с HD и 3D съдържание дори при най-портативните форм-фактори.
 • Оптимизирана производителност в популярни GPU-ускорени приложения като Microsoft PowerPoint, където AMD Fusion осигурява гладки преходи, по-добри анимации и по-лесно редактиране на видео.
 • Подобрени възможности за управление на дигитално съдържание, за организиране на милионите мултимедийни файлове създавани и съхранявани от потребителите всеки ден.
 • Иновации в потребителския интерфейс, проектирани да еволюират бързо като нови технологии, като разпознаване на жестове и гласови команди, които ще се възползват от способностите за паралелна обработка на графичните процесор, како бе показано със стотиците гигафлопи изчислителна мощ на AMD Fusion процесора “Llano”.

AMD обяви също някои по-забележителни ориентири в своите роудмапи за 2012 г., включително:

 • “Krishna” и “Wichita”: Дву- и четириядрени 28nm APU, базирани на CPU ядра от следващо поколение “Bobcat” с по-малка от 1 ват консумация на енергия на ядро и DirectX 11-съвместим GPU, проектирани за форм-фактори като таблети, ноутбуци, HD нетбуци и настолни РС.
 • “Trinity”: 32nm APU базиран на CPU ядра от следващо поколение Bulldozer” и DirectX 11-съвместим GPU, проектиран за масови и високопроизводителни настолни и мобилни компютри.
 • “Komodo”: 32nm CPU с до 10 AMD “Bulldozer” CPU ядра за настолни машини предназначени за високопроизводителния сегмент и РС ентусиастите.
 • “Terramar” и “Sepang”: два нови 32nm CPU за сървърния пазар базирани на процесорните ядра AMD “Bulldozer”. Насоченият към корпоративния сегмент “Terramar” ще включва до 20 ядра, докато “Sepang” ще бъде предназначе за ценово-оптимизирания енергоефективен сектор, включвайки до 10 CPU ядра.

За AMD

Advanced Micro Devices (NYSE: AMD) е иновативна технологична компания посветена на сътрудничеството си с клиенти и технологични партньори за възпламеняването на следващото поколение изчислителни и графични решения за работата, в дома и в игрите. За допълнителна информация посетете http://www.amd.com.


Етикети: , , , , ,Един коментар

 1. 1 lilia // 11.11.2010 в 20:11

  Старая се да бъда в час с всичко , но има моменти когато не успявам въпреки желанието си.