AMD печелят наградата за дизайн и инженеринг на CES Иновации 2011 с Fusion APU (Accelerated Processing Units)

AMD печелят наградата за дизайн и инженеринг на CES Иновации 2011 с Fusion APU (Accelerated Processing Units)

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 11.11.2010, 3,730 показвания

Новият подход към архитектурата на процесорите получава признанието на Групата от независими индустриални дизайнери, инженери и журналисти


AMD съобщи днес, че печели Наградата за дизайн и инженеринг CES Иновации 2011 за своите Fusion ускорени процесори (Accelerated Processing Units – APUs) в категорията Компютърен хардуер. Продуктите регистрирани в тази програма се оценяват от група независими индустриални дизайнери, инженери и представители на медиите, които присъждат награди за забележителен дизайн и инженеринг във водещи продукти за потребителската електроника в 35 категории.

AMD Fusion представлява нов подход в процесорния дизайн и адресира нуждите на потребителите да се справят с все по-сериозни изчислителни натоварвания и да визуализират своята работа,  като разчитат при това на малък форм фактор и дълъг живот на батерията. Само процесорите AMD Fusion са проектирани да предоставят изчислителна и графична мощ в един кристал за днешните натоварвания с HD видео, 3D и обмен на данни, за всеки, който търси богати визуални компютърни изживявания на всяко място и във всеки момент от деня.

Мобилни компютри, HD нетбуци и настолни машини с малък форм-фактор, базирани на първите AMD Fusion APU, ще излязат на пазара в началото на 2011 г.

Наградите за иновации в дизайна и инженеринга се дават като признание за постижения в продуктовия дизайн и инженеринг от 1976 г. и се спонсорират от Асоциацията за потребителска електроника (Consumer Electronics Association – CEA), която продуцира международното изложение за потребителска електроника (International CES), – най-голямото изложение за потребителска електроника в света.

Ресурси

  • Посетете уебсайта AMD Fusion за повече информация относно AMD Fusion APU.
  • Вижте последните новини за AMD Fusion на http://blogs.amd.com/fusion.
  • Вижте демо на AMD Fusion APU на AMD Unprocessed YouTube Channel.
  • Следете всички новини за AMD в Twitter на @AMD_Unprocessed.
  • Още информация за наградите CES Иновации е достъпна тук.

За AMD

Advanced Micro Devices (NYSE: AMD) е иновативна технологична компания посветена на сътрудничеството си с клиенти и технологични партньори за възпламеняването на следващото поколение изчислителни и графични решения за работата, в дома и в игрите. За допълнителна информация посетете http://www.amd.com.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.