Intel намалява цените на SSD за празничното пазаруване

Intel намалява цените на SSD за празничното пазаруване

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 15.11.2010, 5,387 показвания

Компанията добавя и 120GB версия, предоствяйки на потребителите по-голям предпразничен избор за една от най-модерните тенденции в PC технологиите

Съвсем навреме за предпразничното пазаруване Intel Corporation намали цените и представи нов модел от своята водеща продуктова линия твърдотелни дискове (Intel Solid-State Drive (SSD). SSD могат да заменят хард дисковете в настолните компютри и да осигурят трайно увеличена производителност за ноутбук или настолен персонален компютър, превръщайки твърдотелните дискове в една от най-горещите тенденции при персоналните компютри.

За потребителите търсещи най-новата хай-тек джаджа предназначена за интензивно ползващ персонален компютър професионалист или геймър, твърдотелните дискове на Intel могат да повишат производителността на цялата система с до 56 процента* Традиционният хард диск в ноутбук или настолен компютър може да бъде заменен или допълнен с SSD, и с това забележимо да бъде увеличена производителността на компютъра при стартиране на системата, отваряне на файлове или при текущата работа на софтуерните приложения. Твърдотелните дискове осигуряват по-висока надеждност и по-ниска консумация на енергия от конвенционалните твърди дискове, тъй като липсват движещи се части.

“Всяка Коледа потребителите търсят най-новата хай-тек джаджа; тази година с падането на цените, твърдотелният диск стана масов продукт и може да допринесе за подобрение в производителността на настолния компютър,” каза Трой Уинслоу, директор Продуктов Маркетинг за Intel NAND Solutions Group. “С SSD, потребителите на технологии могат да направят подарък за технологична промяна, която ще увеличи скоростта или ще вдъхне нов живот на настоящия настолен компютър само с подмяна на хард диска с SSD.”

Новите цени за количества от 1000 бройки за Intel X25-M Mainstream SATA SSD сега са $179 модела с капацитет 80 GB, което осигурява достатъчно пространство за съхранение на операционна система, множество офисни и лични приложения, както хиляди песни, снимки, видео или друга информация. Потребителите могат да удвоят пространството за съхранение с диска X25-M със 160GB памет за $399. Компанията предлага и нова версия със 120GB памет на X25-M от Intel за $239, като това предложение дава най-доброто съотношение цена за GB от линията SSD на Intel X25-M.

Еntry-level SSD модел X25-V “boot drive” с памет 40GB на Intel, който се предлага за $99, е друга опция за потребителите, ползващи настолни компютри, която позволява инсталирането на операционна система и любимите проложения на SSD за по-добра призводителност, докато HDD може да се ползва като допълнително пространство за съхранение на данни.

За да се наслаждават на високопроизводителния свят на компютрите с твърдотелни дискове, потребителите могат сами да инсталират своите SSD, да се обърнат към компютърен специалист да направи това за тях, или да си закупят чисто нова система от HP, Lenovo и други с вече инсталиран SSD от Intel. За да направи процеса на копиране или клониране на данните от стария хард диск на потребителя върху по-бързия нов SSD, Intel вклюва и безплатен инструмент за клонинг на данни, наречен Intel® Data Migration Software. Лесният за употреба софтуер Intel Data Migration Software ще подпомогне трансфера на данни от стария хард диск, включително операционната система, приложенията, документи и лични настройки само за минути. Може да бъде свалена безплатно от: www.intel.com/go/ssdinstallation.

Повече информация за твърдотелните дискове на Intel можете да намерите на: www.intel.com/go/ssd или следвайте Intel SSD в Twitter: intelssd, Facebook: Intel Solid State Drive (Official) или  communities.intel.com или www.intel.com/go/ssd.


Етикети: , , , , , , , , ,


Един коментар

  1. 1 Сашо // 16.11.2010 в 09:58

    с нетърпение чакам да сменя мекотелния си диск…