Amazon Web Services вече предлага GPU суперкомпютри до поискване

Amazon Web Services вече предлага GPU суперкомпютри до поискване

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 15.11.2010, 3,113 показвания

Графични процесори NVIDIA Tesla в AWS Cloud осигуряват достъп до поискване от потребителите за използване на паралелните изчислителни възможности на GPU

Днес NVIDIA обяви, че за пръв път в историята, бизнеса и новостартиращите компании ще могат да получат достъп до изчислителните възможности от класа на суперкомпютрите, осигурявани от графични процесори NVIDIA® Tesla™, с помощта на Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) услугите и тяхното решение, наречено Cluster GPU Instances. Това ново предложение разширява достъпните възможности за гъвкавост при извършването на високопроизводителни изчисления при поискване с помощта на облачните услуги на Amazon Web Services (AWS).

Суперкомпютрите се превърнаха във важен инструмент в процеса на създаване на комерсиални стоки, от дизайна и тестовите симулации, та до самото производство на финалния продукт. За съжаление, разходите, свързани с придобиването на такава система ограничаваха тяхното използване до държавни и университетски изследователски лаборатории или огромни бизнес организации, които можеха да си позволят толкова голяма инвестиция. Осигурявайки достъп до графични процесори през Amazon EC2, AWS вече дава достъп до такива изчислителни възможности за всякакъв като размери бизнес, който се нуждае от тях.

“С помощта на Amazon Cluster GPU Instances, нашите клиенти вече разполагат с възможностите на високопроизводителните изчислителни системи, ефективността и скоростта на работа на графичните процесори, както и високата мащабируемост и достъпност на средата за облачни изчисления, която те са свикнали да получават от AWS”, заяви Питър Де Сантис, генерален мениджър на Amazon EC2. ”Развълнувани сме от възможността да помогнем на нашите клиенти да получат достъп до суровата изчислителна мощ на графичните процесори и с нетърпение очакваме да видим до какви иновации ще доведе това”.

“Възможността за изпълнението на голям брой подробни симулации, с модел на заплащане на база на ползване на услуги до поискване и мащабируемостта на Amazon EC2, компаниите ще имат ресурса да създават по-добри, по-сигурни и по-надеждни продукти”, заяви Анди Кейн, генерален мениджър за Tesla бизнес подразделението в NVIDIA. “GPU суперкомпютрите, с помощта на AWS, осигуряват на потребителите гъвкава изчислителна среда, която им позволява да мащабират своите изчислителни нужди на база на потреблението”.

Стотици приложения вече имат версия, която е предвидена да работи с масивната паралелна архитектура NVIDIA® CUDA™, на базата, на която са и всички налични към момента графични процесори на NVIDIA. CUDA-ускорените приложения се възползват от възможността за достъп до стотици ядра в графичния процесор, които в някои случаи са в много пъти по-бързи от конвенционалните процесори, Някои от приложенията, които вече може да се използват на Amazon Cluster GPU Instances са например mental images RealityServer® (интерактивен фото-реалистичен рендер) и and Mathworks MATLAB (водещ  математически софтуер).

Графичните процесори NVIDIA Tesla са създадени специално да високопроизводителни изчисления, като те осигуряват значително повишение в производителността в широк набор от области, в това число разработка на лекарства, дизайн на продукти, структурен анализ, финансови симулации, видео обработка, моделиране на урагани и цунамита, изследване на ракови заболявания, дизайн на коли и дори изследвания свързани с формирането на галактиките.

Повече информация за Amazon Cluster GPU Instances можете да намерите тук, а допълнителни подробности за високопроизводителните графични процесори  NVIDIA Tesla ще намерите тук.


За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.