NVIDIA стартира десетата си годишна програма за подпомагане на обещаваща научноизследователска дейност на завършващи студенти

NVIDIA стартира десетата си годишна програма за подпомагане на обещаваща научноизследователска дейност на завършващи студенти

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 18.11.2010, 3,066 показвания

Компанията ще осигури безвъзмездно $250,000 USD за изчислителни разработки

NVIDIA стартира своята десета годишна програма за подпомагане на изследователската работа на студенти, които се занимават с разработки в областта на сложните визуални изчисления. До десет избрани студента в докторантура ще получат индивидуални субсидии от по $25,000 USD за изследвания, които спомагат за развитието на паралелните изчисления и графичната обработка.

Програмата е отворена за всички желаещи от целия свят. Всички подадени заявки трябва да бъдат получени не по-късно от трети февруари 2011. Победителите ще бъдат обявени през Април 2011. Критериите за допускане изискват участниците да са завършили първата година от докторантурата си в специалност компютърни архитектури, компютърни науки, електроинженерство, високопроизводителни изчислителни системи, научни изчисления или друга свързана област. Участниците също така трябва да бъдат членове на активен екип занимаващ се с изследвания. Повече информация за условията за участие можете да намерите на адрес http://research.nvidia.com/relevant/graduate-fellowship-program или да получите по email от fellowship@nvidia.com.

“Светът е изправен пред огромни предизвикателства в изчисленията, науката и медицината”, заяви Бил Дали, главен учен в NVIDIA. “Програмата на NVIDIA за подпомагане изследователската работа на студенти осигурява необходимите средства, които да подпомогнат за постигане на голям напредък в графиката и високопроизводителните изчисления, което може да доведе до ускоряване на научните разработки в различни области, като например лечението на ракови заболявания и енергийни проучвания”.

В допълнение към финансовото подпомагане на изследванията, избраните по програмата също така ще получат достъп до технологиите на NVIDIA® и до допълнителни ресурси.

Никълас Пинто, един от получаващите през последните две години средства по програмата заяви:

“Получаването на помощ по програмата на NVIDIA за подпомагане на изследователската работа на студенти ни позволи да ускорим значително нашата изследователска дейност в MIT и Harvard, която се фокусира върху разработката на изчислителни теории за това как частта от мозъка, отговорна за зрението разпознава различни обекти. Нашата работа доведе до разработката на някои от най-обещаващите големи системи за разпознаване на обекти и лица. Затова и аз бих окуражил всеки завършващ студент по специалност като компютърни науки или неврология да кандидатства за програмата”.

От създаването си през 2002, програмата на NVIDIA е осигурила 2 милиона долара на над 84 докторанта занимаващи се с изследвания в някоя от съответните области.

За повече информация посетете: http://research.nvidia.com/relevant/graduate-fellowship-program


За NVIDIA Research

NVIDIA Research поддържа редица инициативи и програми, които са насочени към развитието на визуалните, паралелните и мобилните изчисления. В това число спонсориране на университетски програми чрез партньорство с професори и завършващи студенти; съвместна работа с факултети за изработката на учебни планове, осигуряване на достъп до форуми за разработчици, предварителен достъп до нови софтуерни инструменти и драйвери през NVIDIA Developer Relations Program; осигуряване на безплатен онлайн достъп до някои от курсовете и книгите на NVIDIA. Работата, извършвана в момента от изследователската група е в много различни области, в това число: реалистично рендиране, рейтрейсинг, физични симулации, научни изчисления, изчислителна фотография, програмни езици и системи, компютърни архитектури и VLSI схеми. NVIDIA Research групата е оглавена от главният учен на компанията, д-р Бил Дали. Повече информация можете да откриете на адрес: www.research.nvidia.com.


За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1600 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.co.uk.Етикети: , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.