AirPrint позволява безжичeн печат от устройства Apple с iOS до HP уеб принтери с ePrint

AirPrint позволява безжичeн печат от устройства Apple с iOS до HP уеб принтери с ePrint

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 29.11.2010, 4,699 показвания

Apple AirPrint автоматично намира уеб принтерите на НР с ePrint, позволявайки директен печат от устройства на Apple с iOS, което премахва нуждата от драйвъри

Apple обяви, че AirPrint –  технологията за безжичен печат от iPad, iPhone и iPod Touch, в момента е достъпнa като безплатен ъпдейт за моделите на Apple с iOS 4.2. Вградената функция за печат в приложенията на тези устройства ще дава възможност на потребителите автоматично да намират принтери с ePrint, които са в обсега на безжичните мрежи на потребителите. Така те ще могат да отпечатват съдържание само с едно докосване, без допълнителни драйвъри или софтуер.

Наличните и предстоящите принтери на НР с ePrint са уникални със своята способност да поддържат директен печат от iPhone, iPad и iPod Touch, чрез AirPrint и никоя друга компания не предлага подобна възможност в момента.

Разработчиците на приложения за устройства Apple с iOS сега имат възможността да добавят функция за печат към своите приложения чрез SDK, обявен от Apple през септември, така че очаквайте да видите тази функция като част от все повече приложения.

Функционалността AirPrint е вградена в гамата принтери на HP, поддържащи ePrint, налични в България, включително потребителските принтери Photosmart, както и бизнес сериите Officejet, Officejet Pro и LaserJet.

В момента AirPrint е налична за обновеното портфолио принтери HP с функционалност ePrint, включително и HP Photosmart Premium e-All-in-One. Всички принтери HP с технологията ePrint ще работят с AirPrint навсякъде по света.

AirPrint, позволяваща безжичен печат от мобилни устройства на Apple на принтери HP с ePrint, е второто безжично решение за печат от HP след наскоро обявената ePrint технология на компанията. Тя позволява печат от всяка точка по света, от което и да е мобилно устройство с интернет достъп, чрез изпращане на имейл директно до персоналния имейл адрес на уеб принтера на НР.

С обявяването на технологията AirPrint, HP дава възможност за отпечатване от мобилни устройства по три начина:

  • HP ePrint – решение, използващо облака НР, което позволява печат от всяко мобилно устройство и отвсякъде по света, откъдето е възможно да се изпрати имейл.
  • AirPrint: функция за печат, вградена в операционна система, която се свързва с уеб принтерите на НР, поддържащи ePrint.
  • Мобилни приложения и драйвъри, които осигуряват възможност за печат там, където няма вградено решение за печат.

За повече информация, посетете следните линкове:


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.