БАИТ променя формата на IT седмицата на България

БАИТ променя формата на IT седмицата на България

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 29.11.2010, 3,526 показвания

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) реши да направи промени в провеждането на планирания за началото на седмицата (29,30 ноември, 1 декември) форум BAIT Week 2.10 – IT седмицата на България в хотел Шератон. Форумът ще се проведе под формата на няколко отделни, организирани в различно време на годината свързани събития,  всяко едно от които ще бъде фокусирано върху конкретни теми, касаещи развитието на ИТ в България.

Първото от тях ще се проведе в планирания период и включва конференциите „Информационната сигурност: Пресечна точка на държава, бизнес и НПО”, „Модерните информационни технологии – възможност за малките и средните предприятия” и „Е-Детство: Методики за изследване и законодателна рамка за закрила на децата в онлайн среда”.

Конференциите, които ще бъдат проведени през 2011 г. са „Цифровият дневен ред  на България 2020”, “ПЧП за ИКТ проекти в България – разковниче във време на криза” и “Диалогът за е-управление в България. Минало, настояще и бъдеще”.

„От опита, който придобихме при организацията на този уникален досега формат на събитието, стигнахме до извода, че формулата може да бъде много успешна, но всяка една от  избраните теми e достатъчно важна и е по-добре да бъдат фокусирани с отделни събития. Провеждането на форума в първоначално предвидения формат би отнело възможността това да бъде реализирано, поради което решихме да го променим. Има много широко поле за дебат и голяма част от ИТ бранша иска да намери аргументирани предложения, за да бъдат резултатни неговите активности.„ – заяви Теодор Захов, Председател на УС на БАИТ.

По-подробна информация за конференциите можете да видите на: www.baitweek.eu .

Държавата заяви своята подкрепа към бранша – патрон на форума е Министър-председателят на Република България, г-н Бойко Борисов, а проблемите по информационната сигурност бяха припознати като ключови от МВР в лицето на Министъра Цветан Цветанов, както и директора на ГДБОП – Станимир Флоров.

БАИТ изказва благодарност на всички, които с готовност застанаха зад тази мащабна концепция в името на ИТ индустрията, подавайки ръка на държавата и обществото в опита за търсене на диалог като изход от кризата и изостаналостта ни от световните и европейските стандарти:

  • Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС)
  • Министерство на културата (МК)
  • Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП – МВР)
  • Посолство на САЩ в България
  • Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД)
  • Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)
  • Международна Академия за обучение по кибер разследвания (МАОКР)
  • Национален център за безопасен Интернет към Фондация „Приложни изследвания и комуникации“
  • Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ)


Етикети: , , , , , ,


Коментарите са забранени.