HP представя първата в индустрията единна система за управление на жизнения цикъл на приложенията

HP представя първата в индустрията единна система за управление на жизнения цикъл на приложенията

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 3.12.2010, 3,233 показвания

Автоматизира и улеснява сигурното изграждане на софтуерни приложения и предоставянето на софтуерни услуги

HP представи първата унифицирана система за ускоряване на разработката на надеждни и сигурни софтуерни приложения и услуги в хетерогенна среда.

HPApplication Lifecycle Management (ALM) 11 обединява и автоматизира критичните дейности по модернизирането на приложенията – от управление на изискванията до следене на качеството, производителността и сигурността.

Неотдавна изследване на Forrester Consulting назначено от HP показа, че 69 % от мениджърите в сферата на IT отделят четвърт от годишните си бюджети за модернизиране на приложенията, а 30% от тях биха посветили и повече от 50% от бюджета за тези дейности. Модернизирането на приложенията позволява на организациите да установят по-добър контрол върху вътрешните процеси както и подпомага  трансформацията на софтуерното портфолиото с цел изграждането на Instant-On Enterprise водещ до много по-голяма адаптивност, иновативност и растеж на компанията

ALM 11 подпомага всички ключови хора и отдели в фирмата, в процеса на разработка и внедряване на приложения и се интегрира с основни инструменти за създаване на приложения. Решението  автоматизира процесите, както в самите екипи, така и между различните екипи, занимаващи се с разработка и внедряване. То подпомага възприемането на най-добрите практики за управление на жизнения цикъл на апликациите. Ползите от такова решение включват:

 • ALM 11 Project Planning and Tracking – установява рилийз критерии и управлява ключовите контролни точки в процесите, предоставяйки в реално време, видимост върху прогреса и готовността на приложението
 • 3-way traceability – предоставя възможност за тристранно проследяване, сравнявайки изискванията, процеса на разработката и процеса на контрол на качеството с цел бърз анализ и реализация  на промени в приложенията.
 • Поддържа гъвкави технологии за оптимизиране на доставянето на проекти – waterfall, custom, Agile- с включен HP Agile Accelerator 4.0
 • Намалява риска от недостъпност на приложенията, причинена от дефекти, свързани с функционалността, производителността  или със сигурността  на композитните и интернет приложенията
 • Намалява цената  и времето  за внедряване, използвайки  лесни за откриване, готови за повторна употреба и споделяне компоненти, включващи изисквания, тестове и дефекти

“Множество изисквания и тестове, изпълнени върху различни платформи и комбинирани с новите технологии, могат значително да повлияят качеството на приложенията”, заяви Тод Итън, директор Tools and Services в McKesson. “Внедряването на приложенията на HP за управление на целия жизнен цикъл ни помогна да направим спестявания за няколко милиона долара за три-годишен период”.

ALM на HP предоставя основа за новите версии на HP Quality Center и Performance Center 11.0. Тези решения помагат за опростяването и автоматизирането на процеса на контрол на качеството на приложенията, за да се намалят оперативните разходи и по този начин да се насочат ресурси към разработка на  нови приложения и услуги. Ползите за организациите са:

 • Ускоряване на процеса на внедряване на приложения чрез автоматизиране на ръчното тестване, като например автоматично попълване на данни и други повтарящи се действия  чрез HP Sprinter.
 • По-лесно създаване на тестове посредством  HP TruClient, част от LoadRunner 11.0 на HP, който тества производителността на приложенията, без да е нужно писане на отнемащи  време скриптове.
 • Намаляване на функционалните дефекти на апликациите,  използвайки  GUI и non-GUI тестване с унифицирано и автоматизирано решение  HP Unified Functional Testing 11.0 – комбинация от HP Functional Test и HP Service Test 11.

“Организациите разчитат на приложения да изпълняват критични бизнес функции. Остарели инструменти, комплексните методологии и постоянно развиващите се технологии, изправят  IT сектора пред трудността да предостави ефективни приложения” каза Бил Вегте, изпълнителен вицепрезидент на  Software and Solutions в HP. “Новите решения на HP позволяват на клиентите да ускорят внедряването на апликации, да намалят разходите и да синхронизират инициативите в IТ и бизнеса, без да жертва качеството.”

Консултантските услуги, предоставяни от НР, позволяват на клиентите да минимизират  риска при внедряване на ALM  решения, да ускорят времето за внедряване и да подобрят нивото на усвояване на решението в организацията, използвайки експертни тестови практики, гъвкави модели за имплементация и пълен набор от обучения.

Новите платформи за управление на жизнения цикъл на приложенията и софтуерни решения са част от решенията Application Transformation. Решенията на HP помагат на бизнеса и държавните организации да реализират концепцията за  Instant-On Enterprise.

За HP

HP създава нови възможности технологията да има значително въздействие върху бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, услуги и инфраструктура, за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на: http://www.hp.com.

(1) “ROI of Switched Ethernet Networking Solutions for the Midmarket,” Ранди Пери и Абнер Германов, IDC, август 2009.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

 1. 1 lilia // 03.12.2010 в 00:46

  ще си пренастроя режима както е нужно и ще съм на линия.Основното е да има правилно свършена работа и резултати налице.Всичко нужно ще се старая да преодолявам.