Официална премиера на Windows 7 в България

Официална премиера на Windows 7 в България

В раздел: Новини от на 22.10.2009, 4,595 показвания

Днес Microsoft обяви пускането на своята нова операционна система Windows 7, както на световния, така и на българския пазар. Водещо условие при нейното разработване е да улесни хората в работата им с техните персонални компютри, като за целта новия софтуер предлага подобрен потребителски интерфейс и редица нови възможности, които улесняват изпълнението на ежедневните задачи и дават възможност на потребителя да използва оптимално възможностите на на своя компютър. Затова не е и случайно, че според потребителите на RC (Release Candidate) и Beta версията на Windows 7, партньорите на Microsoft и разработчиците на операционната система тя безспорно е взела най-добрите черти на XP и Vista, като те са доразвити, с много подобрения и новости, които са интегрирани много-по добре.

windows-7-launch-bg

“Windows 7 е създадена въз основа на обратната връзка на потребителите и препоръки на хиляди разработчици. Днес, заедно с нашите партньори, предоставяме по-богат избор, гъвкавост и стойност за потребителите от когато и да е било досега. Windows 7 работи така, както искате вие, прави ежедневната ви работа по-лесна и създава нови възможности”, каза Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България по време на премиерата на операционната система днес в Модерен Театър, София.

7-те основни характеристики на Windows 7 са: Бързина, Търсене, Пресонализация, Мултимедия, Защита, Свързване и Продкутивност. Освен това новият Windows 7 подобрява енергийната ефективност и спестява от разходите за ток при използване, благодарение на редица нови енергийно ефективни механизми вградени в операционната система.

За разработването на Windows 7, от Microsoft са използвали най-важния източник на информация – Потребителят. Всекидневно милиарди хора използват операционната система Windows и голяма част от тях споделят какво и как искат да бъде променено, прибавено и разработено в софтуера.

– Beta версията на Windows 7 е тествана от около 8 милиона потребители от 113 държави по-света като до сега това е най-големият интерес за тестване на продукт създаден от Microsoft.
– Проведени са повече от 16 000 директни интервюта, за да се подготвят и разработят характеристиките на новия софтуер, според желанията и в полза на потребителите.
– Над 2600 души участват в проучване и изследване на потребителите и работата свързани с Windows 7.
– Над 15 милиона души са участвали в програмата на Microsoft – CEIP (Customers Experience Improvement Program) преди пускането на Windows Vista и Windows 7 на пазара.
– Над 600 нови идеи за характеристика в Windows 7 са тествани, за да може крайният продукт да е съобразен с бързо развиващите се ИТ продукти на пазара.
– Над 40 000 часа работа с Windows 7 са записани по време на изследване работата с новата операционна система от крайни потребители
– Постигнатите резултати в подобренията на Windows сочат 50% подобрение в Еко матрицата на Windows 7 в сравнение с Windows Vista.
– Създадени са 50 нови шрифта за ползване.
– Достъпните езици в нея са 34 на брой.
– Продуктът ще се предлага от 45 000 търговци в световен мащаб.
– Повече от 50 000 души в 9 страни ще организират парти по случай пускането на Windows 7 на пазара
– Разработени 27 нови реклами свързани с Windows 7 в Америка, Канада, Великобритания, Франция, Германия и Австралия.

По-късно днес очаквайте и пълен архив от HD видеоматериали на официалното представяне на Windows 7, тъй като те в момента биват обработвани, а без Windows 7 тази задача не става твърде бързо… ;)


Етикети: , , , , , , ,


14 коментара

 1. 1 Dk_vr // 22.10.2009 в 17:38

  Еми качете го де :). Не ви ли дадоха някое “лицензирано” копие :P

 2. 2 skylamer // 22.10.2009 в 21:07

  Dk_vr +1

 3. 3 Hum // 22.10.2009 в 22:25

  ХардуерБГ няма ли да организира парти по случай пускането? :))

 4. 4 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 22.10.2009 в 23:44

  @Dk_vr – кое да качим, HD видео материала или “лицензираното” копие на Win7 ;)?! “Лицензирани” копия на Win7 има достатъчно из нета, не вярвам да ти е проблем да си намериш ако решиш. Ние предлагаме само лицензирани (без кавичките ;) ) – за повече инфо http://www.iskampc.com

 5. 5 Dk_vr // 23.10.2009 в 13:41

  Казах го като майтап и ставаше дума за Windows 7. Относно лицензирано копие ако тръгна да си купувам ще го направя директно от Microsoft :).
  Но мисля да се възползвам от наличните торент файлове :)

 6. 6 Радо // 23.10.2009 в 15:22

  Да, защото като не го купиш от Майкрософт а от ритейлър ще ти сложат вирус и ще ти влязат на компютъра по интернеда и ще ти вземат парите от банковата сметка и тока ще ти спрат на всичкото отгоре. Лейм!

 7. 7 Dk_vr // 23.10.2009 в 16:32

  Да! Страх ме е да не хвана не излечим вирус на видео картата и да ми изгори захранването поради спирането на тока.

  Радо, не се познаваме лично, но ако ти си човека който си мисля не е нужно да скачаме с рогата напред и да спорим за щуротии.
  Ако искаш да разбереш с какво се занимавам обърни се към Ники или Григор. Бях на представянето на Windows-a и действително можеше да се очаква повече, но все пак не са хора които обикалят света и представят продуктите. И не мисля, че това е тяхната работа.

  Поздрави

 8. 8 пиянде // 29.10.2009 в 11:48

  до: Кирил Венев (Ba4o Kiro)
  Какво предлагате и вие!? Купуваш си новата версия само с нов хардуер! Е браво? Аз старата машина какво да я правя?! Значи на всяка бъглива версия да сменяме и компютъра? Дайте ми една причина да не я сваля от някой торент и да си я сложа на старата машина?!

 9. 9 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 29.10.2009 в 13:41

  до:пиянде

  Ако искате можете да си купите и retail версия която да сложите на стар компютър. Дори има достатъчно варианти да си купите OEM версия (с някакъв определен хардуер) и пак да я сложите на стар компютър. Няма никакво намерение да се впускам в агитация да ползвате лицензен софтуер ;). Ако сам не успявате да намерите достатъчно основание да го купите не вярвам, че аз ще Ви убедя ;). Иначе можете да си теглите от където каквото искате и да го ползвате, стига да не Ви хванат, защото според закона това е престъпление и ако Ви хванат ще има последствия ;)…

 10. 10 пиянде // 29.10.2009 в 16:48

  до: Кирил Венев (Ba4o Kiro)
  Стария ми компютър е на 2 години и хардуера му е доста приличен (работя java + oracle) и не смятам скоро да го сменям. Не ми трябва нов в момента. Защо да го правя по този начин?! Или… просто имате договор с фирмите тук да го пуснете само на тях и те да си продадат хардуера, пък обикновения потребител…
  бе здраве да е… що поживеем и ще видим. Лошото е, че част от нещата ми са вързани за windows и няма как, а четох че новият е по-добър от vista. Но… явно нямам късмет :)
  retail не искам. Ок… приемете го така – опитвам се да си купя само софтуера – все едно вие се опитвате да си купите dvd на нов филм и за това си купувате и ново устройство да си го пускате. Не разбирам.

 11. 11 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 29.10.2009 в 20:40

  до:пиянде

  Вие май бъркате Microsoft с hardwareBG.com/iskamPC.com?! Аз или който и да е от колегите ми нямаме нищо общо с Microsoft и лицензната им политика :). Връзката към online магазина която съм посочил по-горе имаше за цел да покаже, че можем да предоставим само лицензна OEM версия на новата операционна система, а не нелегално копие за сваляне ;). Всичко казано беше в тона на шегата която започнахме с Dk_vr ;). Освен OEM версии, Microsoft предлагат retail както и upgrade версии на новата OS. Ако Ви интересува повече информация по въпроса и имате идея да закупите лиценз или да ъпгрейднете лицензна версия на Windows на вече работещ компютър към Win7 – можете да се обадите на телефоните от по-горе посоченият online магазин или да питате директно Microsoft България.

  BTW – има огромна разлика между закупуването на един филм и закупуването на операционна система-софтуер, паралела който се опитвате да направите не е коректен. OEM версията е един вид “промоционална” версия която се продава само с нов компютър върху който е инсталиран. Един вид “рекламно” от Microsoft продават съответната операционна система специално за този конкретен компютър на по-ниска цена.
  Ако искате версия която да можете да инсталирате на който си искате компютър по всяко време ще трябва да закупите retail версия – това е решение на Microsoft което не искам и не мога да коментирам.

 12. 12 Stanislav // 09.12.2009 в 09:48

  IMAM OEM VERSIA ULTIMAT 7 MOJE LI DA MI SAZDADE PROBLEMI ZA NAPRED

 13. 13 Stanislav // 09.12.2009 в 09:49

  AKO ISKATE SHTE VI PRODIKTUVAM CELIAT NOMER NO OEM KAKVO ZNA4I VAV VERSIATA I E 32 BITA

 14. 14 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 10.12.2009 в 19:51

  Версията на Windows 7 Ultimate която имаш не би трябвало да ти “прави проблем”, каквото и да влагаш като смисъл в казаното (аз лично не успях да разбера точно какво те притеснява и какви проблеми очакваш).

  Съкращението “OEM” означава “Original equipment manufacturer” и в общи линии означава, че копието е лицензирано за ползване само с новозакупен компютър/лаптоп като е неделима част от него и не може да се продава отделно без хардуера с който върви.

  Ако копието ти е лицензно и имаш ключ за него можеш да контактуваш с фирмата от която си купил компютъра или директно с Майкрософт при евентуални проблеми и въпроси от твоя страна.

  BTW – по-добре недей да си публикуваш ключа за Windows-а ;)…