D-Link пусна нови Smart III комутатори с PoE интерфейс

D-Link пусна нови Smart III комутатори с PoE интерфейс

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 8.12.2010, 5,161 показвания

Fast Ethernet моделите DES-1210-08P и DES-1210-28P позволяват гъвкаво проектиране на мрежата и оптимизация на ресурсите

D-Link, водещ доставчик на мрежови и комуникационни решения, разширява портфолиото си от Smart комутатори като добавя два нови модела с Fast Ethernet интерфейс към серията DES-1210. Устройства включват съответно 8 и 28 портови модификации, като предлагат редица иновативни функции: Power-over-Ethernet свързаност, приоритизиране на трафика при наличие на инсталирани IP-базирани камери за видео наблюдение (т.нар. auto surveillance VLAN за видео наблюдение), поддръжка на LLDP – протокол за по-лесно управление на мрежовата структура. Както при всяко решение от Smart фамилията на D-Link, новите устройства разчитат на печелившата комбинация от опростено управление и поддръжка, усъвършенствани функции по сигурността и функциониране в икономични режими с пестене на електроенергия.

Комутаторите от тази серия са насочени към малки и средни предприятия, които се стремят към изграждане на сигурна, мощна и енергийно ефективна мрежова инфраструктура на достъпна цена.

DES-1210-08P и DES-1210-28P – основни характеристики

  • Модификации с 8 или 24 10/100 Mbps TP порта; DES-1210-28P разполага и с 4 допълнителни порта с Gigabit uplink за връзка към сървъри и устройства в ядрото на мрежата
  • Поддръжка на протоколите IEEE 802.3, 802.3u (Fast Ethernet), 802.3ab, 802.3z (Gigabit Ethernet) и 802.3x (full duplex Ethernet)
  • Поддръжка на PoE стандартите 802.3af и 802.3at, както и базиран на време PoE
  • QoS функционалности (Quality of Service) за интеграция на IP-базирани гласови и видео инфраструктури и приложения чрез Auto Voice LAN, както и автоматизирани системи за наблюдение чрез VLAN.
  • Layer 2 функционалности като IGMP филтриране, поддръжка на Rapid Spanning Tree протокол и засичане на интерфейси, настроени на loopback режим
  • Анализ на мрежовата структура посредством протоколите LLDP и LLDP-MED
  • Усъвършенствани функции по сигурността чрез контрол на достъпа, ACL, D-Link SafeGuard Engine, DHCP Server Screening, защита от ARP атаки
  • Лесно управление благодарение на софтуера SmartConsole, TELNET Server, SNMPv3 и приложението D-View

Повече възможности с PoE

Благодарение на управляемите Smart комутатори от трето поколение на D-Link предприятията получават достъп до усъвършенствана функционалност в надеждно защитена мрежова среда. Fast Ethernet моделите DES-1210-08P и DES-1210-28P поддържат Power-over-Ethernet свързаност, което прави крайните PoЕ устройства независими от традиционните източници на захранване. Ethernet кабелът доставя до устройствата едновременно данните и необходимото захранване, което прави подобни инсталации подходящи за места, в които има ограничен достъп до електрическата мрежа. Тази независимост улеснява първоначалното планиране на мрежата и бъдещото и надграждане в по-късна фаза. Специално в мрежови среди, покриващи голяма локация – като при училища или болници, PoE инсталациите са предпочитано пред стандартния мрежови дизайн решение.

Интелигентно управление на капацитета

Комутаторите от Smart III серията гарантират непрекъсната мрежова производителност благодарение на стриктния контрол върху капацитета на връзката. Функции по QoS като Auto Voice VLAN осигуряват автоматично приоритизиране на пакетите от данни и високото аудио и видео качество при IP-базирани гласови или видео приложения. В допълнение на това ИТ администраторите могат лесно да добавят към мрежата наблюдение чрез IP камера без това да натоварва прекалено системата.

Съвременни функции по сигурността

Всички модели от Smart III притежават усъвършенствани функции по сигурността като ACL, контрол на достъпа чрез 802.1x идентифициране в конкретен порт и филтриране по MAC адрес, както и възможност за Guest VLAN. Разработката на D-Link – SafeGuаrd предпазва комутатора от претоварване и отказ в случаи на проникване на вируси или друг зловреден код в отделни мрежови компоненти. В моделите от серията DES-1210 са добавени и множество нови защитни механизми за предпазване на ресурсите от вътрешни заплахи. Функцията DCHP Server Screening позволява на комутатора да анализира клиентската заявка по DHCP и отговора на сървъра, за да идентифицира IP-то и автоматично да го асоциира с MAC адреса към съответния порт. ARP защитата от своя страна предпазва мрежата от зложелателни атаки към IP адреса.

Удобно, стандартизирано управление

Новото поколение Smart III комутатори улесняват значително управлението. С помощта на SmartConsole софтуера се откриват автоматично други D-Link комутатори в същия Layer 2 сегмент и се извършват базисни задачи по конфигурацията като смяна на пароли в лесния за работа Start Setup, например. Новите устройства поддържат локалните мрежови стандарти LLDP (Link Layer Discovery Protocol) и LLDP-MED (Media Endpoint Devices), които значително опростяват управлението на мрежовата структура. Това е изключително полезно в хетерогенни мрежи, изградени с устройства на различни производители. Протоколът LLDP позволява автоматично създаване на физическа LAN топология, идентифицира мрежовите разклонения и конфигурира IP-базираните крайни устройства като VoIP слушалки и други. LLDP-MED предлага допълнителни възможности за предаването на глас и видео през мрежата; включително и коригиране на грешки при IP телефония и упътвания аз автоматична инсталация.

Енергийно ефективна производителност

С идеята за създаване на енергийно ефективни инфраструктури и намаляване на консумацията на електроенергия, 8-портовият Fast Ethernet модел работи изцяло без вентилатори. 28-портовият модел включва интелигентно управление на охлаждането, при които вентилаторите работят на по-ниска скорост при падане на температурата или функционират при предварително зададена стойност. Налична е и нова „зелена” функция: с помощта на базирания на време PoE, потребителите могат да настройват предварително основния режим на PoE функцията и да контролират времето, в което тя е включена или съответно изключена. Могат да се настройват множество сесии, което позволява определяне на точни дати, дни или часове, в които индивидуалните портове да получават захранване (например, само през т.нар. „бизнес часове” и т.н.), а през останалото време всички крайни PoE устройства са напълно изключени.

Повече за DLink

D-Link е водещ доставчик в света на мрежова инфраструктура, предоставяйки иновативни, висококачествени и интуитивен продукти както за бизнеса, така и за крайните потребители. Вече повече от 25 години, D-Link създава и разработва утвърдени мрежови и безжични продукти, както и решения за съхранение, сигурност и IP системи за видеонаблюдение. D-Link представя пълна гама от мрежови решения за организации и потребители чрез своята глобалната мрежа от партньори и доставчици на услуги. Компанията разбира значимостта на сигурния достъп, ефективната защита и споделяне на данни и цифрово съдържание и е пионер в създаването и развитето на IP базирани технологии, решения за цифровия дом и бизнес приложения.

За повече информация посетете www.d-link.bg/blog.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Коментарите са забранени.